Den 12 till 17 november avgjordes den internationella endurotävlingen Sixdays i Vina del Mar, Chile. För Örbyhussonen Adam Andersson fick tävlingen ett dystert avslut. Han ledde sitt heat när olyckan var framme. Enligt Anderssons Facebook-sida ska han ha slagit i en långplatå och därefter kraschat. Där berättar han även att det blev ambulansfärd till sjukhuset där det sedermera konstaterades att hans lunga blivit punkterad.

– Jag mår efter omständigheterna bra. Det kunde blivit betydligt mycket värre, meddelar föraren från sjuksängen i Sydamerika.

Adam Andersson har en otursförföljd tid vad gäller skador i bagaget. Då har det handlat om en spricka i foten, ett båtben i handen och korsbandet i knäet. Efter det som inträffade i Chile är det många som hört av sig.

– Det värmer väldigt mycket i hjärtat – men jag gillar mer att få ett "bra kört" än ett "krya på dig". Det har varit för mycket skador nu ett tag.

I början av december är det dags för Novemberkåsan som denna gång körs i Vimmerby.

– Jag har ingen aning om hur lång tid det här tar att läka men det känns lite tight, meddelar Andersson.

Vad tänker du kring det?

– Det är tungt om jag skulle missa kåsan även i år, men hälsan går först och det kommer fler år och nya chanser. Samtidigt får vi se, får jag grönt ljust från läkarna så kör jag.