Enligt uppgifter till UNT läkarundersöktes Johan Andersson av den tilltänkta klubben tidigare i veckan. Vad som återstår är bara att avtalen ska skrivas på.

– Det är ingenting som jag vill kommentera, säger Andersson.

Troligen handlar det om en klubb en bra bit från Mälardalsområdet eftersom Siriusspelaren i veckan fångades på bild på Arlanda när han var på väg till klubben – en bild som hans agent Michael Kallbäck lade upp på Twitter.

– Det är ingenting som jag vill kommentera. Vi försöker göra klart med en ny klubb så fort som möjligt, fortsätter 22-åringen som haft intresse på sig från allsvenskan, superettan och Norge.

Vad innebär "fort"?

– I helgen ska jag åka och se Romderbyt mellan Roma och Lazio med min agent, sedan får vi se när det blir klart.

Vilken division eller land vill du helst till?

– Det är väl den klubb som kan erbjuda mig de bästa utvecklingsmöjligheterna, och det är viktigast för mig just nu. Sedan vilken division eller liga det är, det är ganska oväsentligt. För mig handlar det om att komma till en klubb där jag får mycket förtroende och får känna att jag kan utvecklas. Det känns som att jag har stampat lite här nu ett tag.

Två andra spelare som gjorde sin sista träning med Sirius under fredagen var backen Jakob Bergman och mittfältaren Kyria Kambusi.

Så här ser den senare på sin framtid som fotbollsspelare:

– Just nu så har jag inget inplanerat, men jag har pratat med min agent och vi ska försöka hitta en klubb i division I där jag får speltid, säger 19-årige Kyria Kambusi som den här säsongen varit utlånad till division II-klubben Gusk.

Så du kommer att lämna Uppsala?

– Ja, så kommer det att bli.

Hur känns det?

– Det är tråkigt, absolut. Jag har ju varit i Sirius organisation sedan jag var 15 år, men det här är ändå ett steg som jag måste ta.

Jakob Bergman var den som med sitt 1–0-mål borta Halmstad förra hösten nickade upp Sirius i allsvenskan. Han siktar högre än mindre meriterade Kambusi.

– Jag är öppen för det mesta, men självklart lockar superettan och försöka få så mycket speltid som möjligt. Det är väl det som jag siktar på, säger 21-åringen som var utlånad sex matcher till division I-klubben Nyköpings Bis under hösten.

Finns det något konkret?

– Det här var sista träningen med Sirius och sedan får vi se nästa vecka. Jag ska prata lite med min agent.