AIK gör en rad förändringar i spelartruppen efter den misslyckade inledningen i fotbollsallsvenskan. Klubben säljer mittfältarna Bojan Djordjic och Martin Kayongo-Mutumba – två av de största guldhjältarna förra säsongen – till ungerska Videoton. Samtidigt återvänder Robert Åhman-Persson till klubben.
– Det är skönt att det äntligen är klart, säger Åhman-Persson.

Robert Åhman-Persson lämnar Malmö FF och ansluter senare i veckan samtdigt som den isländske mittfältaren Helgi Danielsson som kommer närmast från tyska Hansa Rostock, men tidigare har spelat allsvensk fotboll för Elfsborg.
– Det är lite dubbla känslor. Jag trivdes väldigt bra i Malmö och tyckte även att spelet gick bra. Nu är dock fokus på att hjälpa AIK att plocka lite poäng, säger Åhman-Persson.

På plats i AIK finns redan anfallaren Goran Ljubojevic från Zagreb och Admir Catovic som är tillbaka i AIK igen.
– I Goran får vi en nummer nio och Helgi är en stor defensiv mittfältare som kan skydda vår backlinje. När det gäller Robert och Admir har de varit i klubben och vi vet vad vi får, säger Jens Andersson som så sent för en vecka sedan förnekade att Uppsalasonen kunde bli aktuell för AIK.
– För att vara så ung så har han en otrolig bra cv med många matcher på hög nivå och ny erfarenhet sedan han var hos oss senast, han kommer bli väldigt nyttig för oss, fortsätter AIK:s nya sportchef som skrivit ett kontrakt som löper över 3,5 år med Åhman-Persson.