Sirius värvade den Boråsbördige kantspringaren från Dalkurd inför den här säsongen. Till en början var tanken att Adam Ståhl skulle husera som central anfallare. En ny position för honom.

– När jag kom hit tänkte jag att det bara var för mig att använda min snabbhet och springa på djupledsbollar in bakom deras backlinje. Men det är så mycket mer. Du ska bara vara inne i boxen och är inte alltid särskilt delaktig i spelet. Positionen var mycket svårare än vad jag trodde att den skulle vara, säger Adam Ståhl.

24-åringen har haft olika roller under säsongsinledningen. Dels som "nia" men även på de andra två offensiva positionerna i Sirius spelsystem.

– Jag har inte haft så många matcher som central anfallare. Om jag skulle få ut det maximala på den positionen hade jag behövt spela där varje match för att lära mig, säger Ståhl.

I matchen mot GIF Sundsvall fick Adam Ståhl förtroendet från start på en av de offensiva ytterbackspositionerna. Då gjorde han sin bästa match i Siriuströjan hittills.

– Han kommer att vara med och konkurrera på de "bredare" positionerna framöver. Alltså som ytterforward och som wingback, sade Mirza Jelecak på presskonferensen efter matchen.

Huvudpersonen själv om positionsskiftet:

– Det är wingback som gäller för mig nu. Jag är fostrad på kanten och har spelat på kanten i hela mitt liv. Jag känner mig bekväm där ute och vet vad jag kan göra för skada.

Wingbackpositonen i sig är också en ny bekantskap för Ståhl men där känns allt mer naturligt.

– I Norrby och Turkiet spelade jag på vänsterkanten i ett 4-4-2 och den rollen påminner lite om min nya position i Sirius. I Norrby sjönk vi till exempel ner väldigt djupt på defensiv planhalva vilket innebär att jag jobbat mycket med att ligga lågt och försvara. Visst, positionen är ny men jag känner mig ändå rätt bekväm med den, säger Ståhl och fortsätter:

– Det jag behöver fortsätta att utveckla är framför allt det defensiva och positionsspelet gentemot backlinjen.

Att lämna anfallspositionen och flytta tillbaka till kanten har varit en positiv injektion, berättar Ståhl.

– Jag är mycket gladare till allt med fotbollen. Nu är jag wing och jag är jätteglad över att få komma ut där och köra. Nu är det bara att jobba på och visa fansen och tränarna ännu mer.