William Wiå kom till Almtuna mitt under den gångna säsongen när han lämnade Vita Hästen, dit han var utlånad från Djurgården.

Under slutet av säsongen blev han handskadad och missade större delen av kvalserien.

Wiå visade under flera matcher att han är en bra allsvensk spelare, inte minst i den sista matchen mot Tingsryd (3–0 till Almtuna) där han var planens bäste spelare.

– Det känns otroligt bra. Hans sätt att vara i gruppen, att han ger energi, är av yttersta vikt, säger Niklas Sjölund, som är sportsligt ansvarig i Almtunas styrelse.

Oscar Pentler är en lite annan spelartyp än Wiå. En grovjobbare, mer lik sin morfar Kenneth Persson (Almtunastjärna med storhetstiden på 1970-talet) än sin pappa Anders Pentler som hade skridskoåkningen som sin främsta kvalitet.

– Det är samma sak med Pentler som med Wiå. Det är två spelare med ett stort hjärta, säger Sjölund.

Nästa steg för Almtuna kan bli förhandlingar med topptrion, backarna Stefan Lassen och Per Svensson samt forwarden och poängkungen Tony Mårtensson.

– Det är tre bra spelare, konstaterar Sjölund utan att gå in i detalj på vad som kan bli nästa steg för honom och klubben.

Backarna Jonathan Leman och Linus Rotbakken har heller inte stängt dörren för division I-spel i Almtuna.

De som redan har lämnat Almtuna är Fredrik Forsberg (Leksand), Arvid Ljung (Karlskrona), Jakob Ragnarsson (Rögle) och Jacob Svensson (AIK).

Räkna också med att spelare som Viktor Hertzberg och Alexander Lunsjö försvinner. Lunsjö och Erik Santesson verkar flytta "hemåt", det vill säga till Skånetrakten.

Lucas Sandström lär knappast vara intresserad av division I-spel, kanske inte heller Tobias Liljendahl, även om den sistnämnde sägs ha lämnat en liten öppning för fortsatt spel i Almtuna.