Under ett möte i oktober, vid kommunstyrelsens arbetsutskott, beslutade politikerna att starta ytterligare en utredning för att en gång för alla ta fram ett slutgiltigt arenaförslag. Målet var att ha ett slutgiltigt förslag till årets sista möte med kommunstyrelsen, men så blir inte fallet.

– Vi har inte hunnit. Man arbetar fortfarande med utredningen. Men vi kommer att få den nästa vecka då kommunstyrelsens arbetsutskott har möte. Då ska vi ha en första diskussion om innehållet. Sedan kommer vi att ha julhelgerna på oss att läsa in oss och fundera på vilka förslag som är mest realistiska att genomföra, säger Erik Pelling (S).

Det bantade förslag till arena i Gränby som Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, presenterade i somras finns fortfarande med som ett alternativ. I det skulle SBB bygga och äga arenan och Almtuna IS driva den.

Artikelbild

| Hockeyarenan vid IFU Arena ska kunna ta emot en publik på 5 500 personer.

Även IFU Arenas förslag, som innebär en utbyggnad av den befintliga arenan i Gränby med hockeyrink och publikplatser, finns kvar. Den ska i så fall drivas av föreningslivet.

Samtidigt ska utredningen se om kommunen själv eller någon ytterligare intressent kan vara aktuell som byggare.

– Vi vill utreda brett. Att kommunen bygger har visat sig fungera bra under den här mandatparioden. Vi har startat bygget av ny fotbollsarena på Studenternas och en arena för friidrott i Gränby. Eventarenan i Gränby har de privata entreprenörerna hållit på med i över tio år och det har inte blivit något i alla fall, sade kommunalrådet Rickard Malmström (MP) till UNT i oktober.

Erik Pelling berättar att ett beslut kommer att fattas först efter årsskiftet.

– Ja, det har dragit ut på tiden mer än vi trodde. Men det är ett viktigt beslut som handlar om mycket pengar. Då krävs ett ordentligt underlag och en ordentlig diskussion. Det måste finnas en bred enighet om vilken arena vi ska bygga. Det kommer ju att finnas flera olika förslag att ta ställning till, säger Erik Pelling.