Redan i våras aviserade 35-årige Johan Arneng att tankarna om att sluta har funnits. Med en omgång kvar av superettan är beslutet fattat.

– Som det är nu känner jag att det blir svårt att ladda om mentalt för ytterligare en säsong, även om jag nog kommer att vara sugen i vår, säger mittfältaren som värvades till Sirius inför den förra säsongen och bidrog starkt till att klubben vann division I i överlägsen stil 2013.

Kommer du att jobba vidare något i klubben?

– Nej, inte som det ser ut nu, fortsätter Sigtunabon som dock kommer att påbörja en tränarutbildningen senare i höst.

– Men jag känner mig inte redo för att träna något lag ännu.

Vid sidan om fotbollen har Johan Arneng jobbat med hästavel, vilket är något han kommer att fortsätta med tillsammans med att vara expertkommentator i Eurosport och skriva i ett fotbolls- och spelmagasin.

Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf är nöjd med vad Arneng har uträttat i klubben under sina två säsonger.

– Han har varit viktig och gjort det som var avsikten när vi tog hit honom. Vi hade en spelartrupp som trodde att de var proffsiga och vi kände att de inte var det. En stor anledning till varför vi värvade Arneng var att få hit en förebild som visade vad som behövdes i form av träning och inställning på elitnivå. Han är fortfarande den som orkar springa mest i laget, vilket vittnar om att han är ett superproffs rätt igenom.

Hur ska ni lyckas ersätta hans roll i Sirius?

– Det tro jag inte att vi behöver göra på det sättet. Nu har vi massor av spelare som jobbar hårt och vi har fått en träningskultur som vi inte hade innan han kom, så nu handlar det mer om att hålla lågan i gång.

Johan Arnengs sista match med Sirius bli troligen på söndag borta mot IFK Värnamo i superettanavslutningen, om nu inte en känning i ena låret sätter stopp.