Det är den kommunala fastighetsägaren Sport- och rekreationsfastigheter som har godkänt uppgörelsen där Almtuna från och med nu och ytterligare två och en halv säsong kommer att ha ett nytt namn på sin hemmaarena.
I första hand blir det en viktig intäkt för att rädda klubbens ekonomi, inte minst innevarande säsong.
– Vi har legat efter och behöver fortsatt att göra ett jättejobb. Vi är fantastiskt glada för den här affären, säger klubbchefen Marcus Leto om årets budget.
Leto vill dock inte gå in på vilka summor det handlar om när det gäller namnrättigheterna.
– Men det är klart att det här är ett viktigt ekonomiskt tillskott, säger han.
Att Almtuna har det kärvt ekonomiskt är känt sedan tidigare. Till exempel rapporterade UNT nyligen om att klubben har en skuld till Uppsala kommun på 320 000 kronor gällande matchhyror och markeringsavgifter.
– Vi har en del leverantörsskulder också så det finns hål att stoppa i. Bland annat kommer pengarna att gå dit. Vi håller i pengarna och vill betala våra räkningar, säger klubbens ordförande Jan Karlsson som tror att detta betyder att säsongen ska vara i hamn ekonomiskt.
– Ja, så är det nog. Vi är dessutom inne i en positiv trend och vi hoppas att fler folk ska hitta till Metallåtervinning Arena.
Innebär det här också att ni exempelvis kan värva in en målskytt?
– Nej, inte på kort sikt. Det är inte vad det handlar om. Men jag tror att vi kan få draghjälp och stärka vår position och därmed få fler företag att få upp ögonen för oss, och att vi kan jobba långsiktigare, säger Leto.
Vad tycker du spontant om namnet?
– Jag tycker väl att det ligger bra och även om vi skulle få en ny arena så småningom så är det här en arena som behöver leva vidare; förnyas, förbättras och vårdas.
Samtal om denna uppgörelse ska ha pågått under en dryg månads tid. Förutom att företaget Metallåtervinning AB har köpt namnet på arenan så har de även köpt upp ett antal biljetter till Almtunas hemmamatcher som man ämnar dela ut till elever i Uppsalaskolor.
Kopplat till uppgörelsen finns vissa villkor. Enligt ett styrdokument kommer en viss procent av intäkterna Almtuna får att betalas tillbaka till Sport- och rekreationsfastigheter och för att i nästa steg gagna övriga föreningar som verkar i A-hallen.
– Vi vill skapa ett attraktivt verksamhetsområde av Gränby Sportfält i samarbete med aktiva föreningar i alla nuvarande och kommande arenor på området. Vi är glada för alla som vill bidra i det arbetet, säger Eva Sterte, VD för Sport- och rekreationsfastigheter, i ett pressmeddelande.
Gränbyhallen har funnits sedan 1974 och haft samma namn under hela tiden, undantaget en kort period våren 2010 då Almtuna nådde kvalserien mot elitserien. Då hette hallen Zellout Arena.