Hallå där Johannes Gustafsson...
...som var på väg från Storvreta men stannade till slut.
Foto:
- Det var riktigt nära. Jag fick ett väldigt spännande anbud från Färjestaden. Det som lockade mest var föreningens arbetssätt och planer för framtiden. Det finns väldigt mycket energi i klubben och hela Öland står bakom dem.
Vad stöp det på?
- När jag väl kom igång med diskussionerna med Storvreta till slut då kände jag att den nya ledningen i Storvreta kanske skulle få igång den positiva energin här igen. Vi har stångat oss lite blodiga på slutet. Vi har haft väldigt stora krav från alla möjliga håll - och alla har rätt att ställa dem kraven också - men det har givit en ganska tuff miljö och blivit lite för mycket. Ändå var vi väldigt nära att gå hela vägen förra säsongen och det säger en del om styrkan i laget.
Vad avgjorde främst att det blev Storvreta till slut?
- Huvudargumentet för att stanna är att jag känner väldigt mycket för klubben och för innebandyn i Uppsala. Det är det som är det viktiga för mig och det är i Uppsala jag vill nå framgång. Vi har fortfarande väldigt bra möjligheter här.
Ni ses ändå inte längre som en av favoriterna till SM-guldet, hur ser du på det?
- Det är ganska självklart att vi inte kan vara favorittippade längre eftersom vi har tappat många namnkunniga spelare de senaste åren. Rent krasst så måste vi överträffa oss själva om vi ska lyckas som vi gjort de senaste åren. Det är en ny fas för Storvreta innebandy.
Är det skönt att slippa favorittrycket?
- Ja, det kan man väl säga. Att slå ur underläge och sedan lyckas är kul.
Vad ska supportrarna ha för förväntningar?
- Att vi går till slutspel.
Du hade skadeproblem i fjol, främst i baksidan av låret. Hur är det nu?
- Det känns bättre och bättre, men jag är inte top of the line. Det är lite stelt och kantigt ibland, men vi hade fystester i veckan och de är jag jättenöjd med.
Vem blir årets utropstecken?
- Jag är jätteimponerad av Henrik Stenberg. Han är så där lagom grinig att om vi ligger under med tio minuter kvar att spela kan han bestämma sig för att göra tre kassar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!