Den 22 november gjorde sig Sirius August Elebring illa i samband med en otäck kollision i matchen mot Hammarby. Han ådrog sig en hjärnskakning och missade matcherna mot Motala och Falun. Till drabbningen mot Sandviken på Studenternas under onsdagskvällen var han redo för spel igen. Men återkomsten varade inte länge. I den 15:e matchminuten, i samband med att Sandviken gjorde 0–2, krockade han med en motspelare som såg ut att vara Daniel Mossberg. Elebring blev liggande och fördes sedan av planen samtidigt som han tog sig mot ansiktet.

– Det var väl någon armbåge eller något som träffade honom där. Det är helt otroligt. Hur mycket otur ska en spelare ha? Det är så synd om August, säger Sirius tränare Esa Määttä.

Enligt en första prognos ska Elebring ha brutit okbenet. Han fördes till Akademiska sjukhuset för röntgen och Sirius lagläkare uppger att det oftast krävs en operation om det rör sig om just en okbensfraktur.

Artikelbild

| Anton Andersson utsågs till bäste spelare i Sirius.

Matchen i sig var inte mycket att snacka om. Sirius låg under med 1–4 i halvtid och när Sandviken gjorde två mål i inledningen av andra såg Sandviken ut att kunna dra ifrån rejält.

– Jag tycker att det var starkt att vi inte låter det rinna iväg där. De ledde med 1–6 efter 50 minuter och då tänkte jag att vi får se hur vi kan hantera detta. Men killarna kämpar på bra i slutet. Det vi måste koncentrera oss på framöver är att ha tålamod. Vi försöker göra för långa och svåra passningar istället för att våga spela enkelt. Den biten måste vi jobba med, säger Määttä.

Matchens lirare var Siriusmålvakten Anton Andersson som stod för flera fina räddningar.

– Jag hade förberett mig på att jag skulle behöva vara bra om vi skulle ta poäng i den här matchen. Men de skapar för mycket. Vi håller nollan i stort sett hela andra halvlek – det får vi i alla fall ta med oss, säger Andersson.

Määttä har inte valt någon utpräglad förstemålvakt utan låtit Andersson dela på ansvaret med Erik Persson.

Innebär det här att Anton Andersson står i matchen mot Broberg?

– Det får vi se. Vi har två väldigt bra målvakter och jag har inte bestämt mig ännu, säger Määttä.

En spelare som gjorde debut i elitseriesammanhang var den egna Siriusprodukten Mårten Pousette.

– Han klarar sig helt okej med tanke på att det är hans första match. Han är teknisk och säker med bollen. Han är ung och det finns mycket att utveckla. Det här är hans första år med herrlaget och det blir intressant att följa honom framöver, säger Esa Määttä.