Först stod han för ett fint förarbete till Eero Markkanens 1–0-mål efter 27 minuter.

Sedan utökade Ahmed Awad själv Dalkurds ledning till 2–0 i början av andra halvlek då han bröt en Siriuspassning, drev bollen framåt och chippade den över Lukas Jonsson i hemmalaget.

– Det är en stor glädje för mig varje gång jag gör mål för den här klubben. Det var en del tur men jag gick mot mål, fick en dålig touch och försökte chippa bollen och det lyckades, säger Ahmed Awad.

Bara minuter efter 2–0 kom Dalkurds tredje mål när Robin Tranberg drog till och sköt.

Framspelningen stod återigen Ahmed Awad för som fick följa slutdramatiken från avbytarbänken då han byttes ut i den 82:a minuten.

– Det var lite nervöst på slutet men vi fick tre poäng. Det gäller för oss som är kvar att ta ansvar och kämpa vidare för att vinna matcher, säger Ahmed Awad.

Dalkurd höll undan och 3–2-segern innebär att de bröt sin förlustsvit på fyra matcher och tog tre viktiga poäng i bottenstriden.

Detta var Dalkurds första bortaseger för säsongen och de lämnar jumboplatsen – iallafall temporärt då Trelleborg spelar under lördagen.

– Vi har längtat efter en seger och det känns jätteskönt. Jag hoppas vi kan fortsätta såhär, jag tycker att vi har ett bra lag och jag tycker inte att vi hör hemma där nere, säger Ahmed Awad.