Under fredagen kördes sju sträckor av Midnattsrallyt i Östhammar. Axelsson låg efter torsdagens lopp på en sjundeplats totalt och lyckades under fredagen klättra upp en placering.

– Det var himla kul att köra idag, vi körde upp en placering och är nu sexa, så det är kul. Vi hade bättre tempo idag och dessutom var det på hemmavägar, vilket är lättare, säger Axelsson.

Vad tror du om lördagen?

– Jag vet inte, det är just nu oklart om jag ens kommer till start. Vi har en dålig motor så eventuellt kan jag inte vara med alls. Den får inte tillräckligt med bensin och jag vill inte köra sönder bilen.

Det är under fredagskvällen och natten ett team på sju personer som jobbar med bilen så att Axelsson förhoppningsvis ska kunna slutföra de sista sträckorna.

– Det vore ju kul om det gick, med tanke på att det endast är 32 sekunder upp till ettan.

I topp efter fredagens sträckor är Mikael Westi som kör för Fagersta MK.

Pressansvarige för Östhammars MK, Roger Nordgren Ingvarsson, som varit ansvarig för fredagen säger följande om dagen:

– Det har gått riktigt, riktigt bra! De tävlande har varit nöjda och även markägarna och de boende runtomkring är nöjda. Dessutom hade vi ju tur med vädret också.

Sett till dagen och tidpunkten då sträckorna kördes så är Nordgren Ingvarsson positivt överraskad över den publik som fanns närvarande.

– På sträcka tolv där jag befann mig var det cirka 400 personer och tittade. Mest folk samlades vid Forsmarksbruk där det var lunchstopp.