Backarna som visade Sirius vägen

De är långt ifrån de vanaste målskyttarna men det var backkollegorna Matilda Nilsson och Jasmin Krähenbühl som visade vägen för Sirius i premiärsegern över Dalen.

Virve Bjerkefeldt och Jasmin Krähenbühl försvarar Siriusmålet. Den sistnämnde blev målskytt i premiären liksom hennes backkollega Matilda Nilsson.

Virve Bjerkefeldt och Jasmin Krähenbühl försvarar Siriusmålet. Den sistnämnde blev målskytt i premiären liksom hennes backkollega Matilda Nilsson.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Innebandy2019-09-21 16:56

– Kul att vi i tredjefemman fick producera. Och väldigt skönt att vinna och dessutom göra mål på det i SSL-debuten, säger Matilda Nilsson, en av blåsvarts målskyttar i IFU Arena.

Premiären var länge en tajt och målsnål historia. 5–1 låter väldigt klart men de tre sista målen kom under matchens fem sista minuter varav ett i öppen kasse. Det var i slutperioden Sirius kunde spela ut lite mer.

– Vi spelade väldigt bra i defensiven men spelade bort lägena lite framåt, säger Siriustränaren Mårten Pedersson om matchinledningen.

40 spelade minuter hade endast givit 10–8 i skott och hemmaledning med 2–1.

Det var Matilda Nilsson som gjorde säsongens första Siriusmål när hon efter bara fem minuter spel skickade iväg ett skott från halva planen. Bollen letade sig in mellan benen på Dalen-målvakten.

– Mitt mål har varit att skjuta mer och jag klippte till. Inte direkt det hårdaste skottet men det blev mål, säger backen som trots allt gjorde elva mål i allsvenskan förra året.

Nilsson har Sirius hämtat från riksinnebandygymnasiet i Umeå till den här säsongen. Backkollegan Jasmin Krähenbühl är ny från den schweiziska ligan. Även hon superligadebutant alltså. 

– Jag var väldigt nervös och gjorde två misstag i början, men jag fick tänka att det bara var en match och det är jag ju van vid att spela, säger Krähenbühl som gjorde ett (!) mål i fjolårets grundseriespel.

I slutet av den andra perioden var det hon som skickade in 2–1 efter ett frislag – i ett läge där matchen stod lite och vägde även om hemmalaget hade skapat mest och bäst.

– Det var inget av de skotten som satt stenhårt i krysset men det behövs att bollen lastas in, det kan bli returer också, säger tränare Pedersson om de inledande målen..

Siriustränaren kastade om lite i formationerna under matchens gång och lät till exempel Linnea Hammar, som inte spelat på hela försäsongen, komma in i slutet av den andra perioden. Hammar fick bli målskytt hon också när hon satte 4–1.

– Det brukar vara lite tillknäppt spel i en premiär men jag tycker att vi visar i tredje att vi är bättre än dem, säger Pedersson.

Matchfakta

Sirius–Dalen 5–1

(1–1, 1–0, 3–0 )

Målen: 1–0 (6.50) Matilda Nilsson, 1–1 (19.07) Camilla Lundin, 2–1 (35.46) Jasmin Krähenbühl, 3–1 (55.09) Maja Brodin, 4–1 (57.06) Linnea Hammar, 5–1 (59.36) Sofie Paulsson, öppet mål. Publik: 419

Maja Brodin gjorde ett mål och spelade dessutom fram till ytterligare ett.
Maja Brodin gjorde ett mål och spelade dessutom fram till ytterligare ett.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!