Bergman har registrerats för två starter och två inhopp under säsongen i Sirius. Nu lämnar dock backen Uppsala för att i stället spela för Nyköpings Bis i division I.

– Han kommer att bli utlånad till Nyköping resten av säsongen på lista så att vi kan använda honom också om han behövs. Det är inte helt klart, men tanken är att han ska träna med Nyköping i kväll, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

Bergman blev stor Siriushjälte i fjol då han nickade in matchens enda mål i Halmstad, ett mål som tog Sirius till allsvenskan. Väl i högsta serien har han dock inte lyckats slå sig in i elvan.

– Tanken är att han ska få spela. Jakob och hans agent ställde den här frågan till oss i går (onsdag) och vi svarade ja.

Hur ser du på hans säsong i Sirius?

– Den har varit lite hackig så tillvida att han inte spelat så mycket, men det är hård konkurrens på de platser han konkurrerar om. När man är i den åldern så behöver man spela fotbollsmatcher.

Bergman har ett utgående kontrakt med Sirius efter säsongen.

– Vi för diskussioner med alla spelare, säger Kim Bergstrand.

Jakob Bergman debuterade för Sirius redan som 16-åring i norrettan 2012. Han lämnade sedan klubben för spel i IFK Göteborgs akademi, men kom tillbaka inför förra säsongen och skrev då på ett tvåårskontrakt. Nyköpings tränare John Wall bekräftar för UNT att Jakob Bergman nu är helt klart för "Bissarna".

– Jag har fått ett mejl från förbundet att han är spelklar till den 4 september, säger Wall.