I helt nya bilar ska Uppsalaförarna Alx Danielsson och Alexander Graff plocka mycket poäng, båda två tippas tillhöra toppen när serien summeras senare i år. Men inför helgens premiär på den skånska banan Ring Knutstorp har förarna knappt hunnit testköra sina bilar.
– Vi har endast testat bilen en gång innan helgen och då körde vi ungefär 16 mil, men känslan är bra. Min enda oro är just att bilen är ny. Jag blir den enda som kör med Dodge, säger Danielsson.

Graff kommer att tävla i en Ford Mustang och är, om möjligt, än mindre bekant med sin bil i jämförelse med Danielsson.
– Jag har inte ens hunnit provsitta den ännu, men jag har kört en exakt likadan bil de tre senaste åren så det känns bra ändå. Det blir två körningar inför fredagens kval, säger han.

Både Danielsson och Graff kör för samma team, Memphis Racing, och har stora förväntningar på säsongen.
– Självklart är målet att ta hem SM-guldet. Jag har slutat tvåa, trea och fyra under de tre tidigare åren jag kört så i år är det dags, säger Graff.
– I år är året vi vinner. Den hårdaste konkurrensen kan mycket väl komma internt. Inte minst från Graff. Han är snabb och kör en bra bil. Som helhet har vi ett enormt starkt team och de flesta av förarna kommer ha goda pallchanser under året, säger Danielsson.

Efter loppet på Knutstorp går SM-tävlingarna vidare till norska Rudskogen i början på juni.