Duon siktar på framgång i junior-VM

I junior-VM väntar tufft motstånd för Edith Urell och Cecilia Wang. I både lagtävlingen och individuellt hoppas duon gå så långt som möjligt.

Cecilia Wang och Edith Urell tävlar i junior-VM.

Cecilia Wang och Edith Urell tävlar i junior-VM.

Foto: Tobias Skagerström/Arkiv

Badminton2019-09-30 11:00

Edith Urell och Cecilia Wang genrepade inför junior-VM med spel i Belgian Junior 21–22 september och där blev det seger i damdubbeln. 
Duon från Fyrisfjädern tog tre fina segrar fram till finalmatchen som man vann övertygande mot tyska paret Sarah Bergedick/Xenia Kölmel med 21–7, 21–7.

– Det var en svår turnering med många duktiga spelare och vi spelade ganska bra. Det var skönt att vinna men vi kan lite bättre, säger Edith Urell.

Tidigare i år tog sig Edith till kvartsfinal i U17-EM där hon var besviken efter förlusten mot Joanna Podeworny efter en jämn och svängig tresetare.
Nyligen säsongsdebuterade hon för Fyrisfjädern i badmintonligan i segern mot Västra Frölunda när hon vann damsingeln i tre raka set.

– Det ska bli kul att representera Sverige och det var kul att ladda med en seger för Fyrisfjädern innan junior-VM. Jag vill spela så bra som jag kan, individuellt vore det kul att ta sig till tredje eller fjärde rundan men det beror mycket på lottningen, säger Edith Urell.

Junior-VM avgörs 30 september till 13 oktober i Kazan i Ryssland och inleds med lagtävling och sedan individuell tävling. 

– Det här blir mitt första junior-VM och det ska bli. Vi hade en bra uppladdning med tävlingen i Belgien och förhoppningsvis kan vi fortsätta så, säger Cecilia Wang.

Individuellt tävlar båda i samtliga spelsätt (damdubbeln tillsammans) och i lagtävlingen är inte uppställningen klar ännu.
I gruppspelet ställs Sverige mot Frankrike, England, Portugal och Tjeckien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!