Bakslag för Robert Åhman Persson

Siriusstjärnan Robert Åhman Persson har varit tillbaka i träning sedan en tid. Men något mer spel i år räknar inte Sirius med.

Robert Åhman Perssons comeback på planen dröjer.

Robert Åhman Perssons comeback på planen dröjer.

Foto: Pontus Stark

Fotboll2019-10-16 21:58

Robert Åhman Persson har varit ur spel i Sirius sedan matchen mot AIK i våras.
Detta efter en skada i ena knät som gjorde att han tvingades till sin senaste operation i början av augusti. Därefter har han kört rehabilitering, och även varit med på Sirius träning till och från. Men sannolikt blir det inte något mer spel den här säsongen för den rutinerade Siriusspelaren. 
Detta enligt Siriustränaren Mirza Jelecak på onsdagseftermiddagen. 
– Vi räknar inte med honom mer den här säsongen. Det ska mycket till att han spelar under resterande matcher och vi ser det som en bonus i så fall. Han har varit med och tränat och fick då en liten reaktion, när knät tyvärr svullnade upp, säger Mirza Jelecak om Robert Åhman Persson, som har kontrakt med Sirius över säsongen 2021.  
Förutom ”RÅP” finns även Adam Ståhl och André Österholm på skadelistan, och de missar också säsongsavslutningen. Sirius har haft en längre viloperiod under det pågående landslagsuppehållet, och har kunnat både vila ordentligt och träna bra inför de tre avslutande omgångarna av allsvenskan. Nästa uppgift blir Östersund borta kommande lördag, seger där för blå-svart och det ska mycket till om laget blir indraget i den absoluta bottenstriden i de två sista omgångarna av serien. 
– Vi har tränat bra, vilat och kommer väl förberedda till avslutningen, säger Mirza Jelecak. 
* UNT-sporten har sökt Robert Åhman Persson för en kommentar, utan framgång.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om