I den senaste hemmamatchen mot AFC United (seger 1–0) spelade Valsta Syrianska tillbakahållet och ytterst försvarsinriktat. Mot VSK var det Märstalaget som fick stå för tempot och bollinnehavet – vilket passade dem illa.
– Vi fick inte alls till något etablerat passningsspel i dag och var för dåliga med vårt inläggsspel. De stängde till rejält på mittfältet, säger Mattiasson.

Ändå var det Valsta som skapade de hetaste chanserna i den första halvleken. Bland annat brände den långe italienaren Luca Gerbino Polo ett friläge och mittbacken Greg Rosenthal fick ett nickmål bortdömt för offside.
– Lite svårt att se att det var offside när Greg kommer bakom en annan spelare, men det spelar ingen roll nu. Vi var för dåliga, fortsätter tränaren.

Ställningen var 0–0 i paus. I den andra halvleken raserades hoppet om den tredje raka trepoängaren efter att gästernas Jonathan Böckert och inbytte Dennis Hansson gjort två spelmål efter kvicka omställningar.
– Vi hade pratat innan om att stänga till för deras inspel och vi var inte tillräckligt vakna där, säger Mattiasson.

Efter 0–1 växte desperationen i Valsta som gjorde tre (!) byten samtidigt med halvtimmen kvar att spela. Trion Cordova Rozas, Pahlevan och Pereira gick av och Makolli, Soguk samt Francis Ezeh kom in.
– Jag ville få in tre fräscha där framme för att göra någonting. Tyvärr hjälpte det inte, säger Mattiasson som får ladda om till nästa match borta mot Nyköpings Bis.