Sirius fick inte stopp på AIK-ryssen

Det ryska krutet var torrt. AIK:s Pavel Ryazantcev gick inte att stoppa och låg bakom den historiska segern på Bergshamra IP mot Sirius.

Ted Haraldsson på väg framåt under den första halvleken på Bergshamra IP mot AIK.

Ted Haraldsson på väg framåt under den första halvleken på Bergshamra IP mot AIK.

Foto: Håkan Lundh

Bandy2019-11-06 21:28

Siriustränaren Esa Määttä var besviken efter 6–3-förlusten inför drygt 900 åskådare.

– Vi skulle ha gjort målen i första halvlek. En ledning med ett par mål hade inte varit orättvis och då hade det blivit en helt annan matchbild, säger Määttä.

Sirius fick en drömstart med mål i första minuten. Men AIK är ett bra lag, inget snack om det. Det är inte någon vanlig nykomling. Här finns massor av rutin från både landslag och elitserien.

– Men så jäkla bra är inte AIK. Vi kunde ha tagit den här matchen. Så många anfall hade inte dom, säger Esa Määttä, som tyckte att Sirius gjorde en godkänd insats, dock inte i klass med exempelvis premiären mot Västerås.

Sirius slarvade i passningsspelet på ett sätt man inte gjorde mot Västerås. Det var AIK som fick omställningar på Sirius och inte tvärtom.

– Vi hade lite för bråttom och då blev det en del felpass, konstaterar Määttä. Vi hade inte tänkt att ge bort några kontringar till AIK men nu blev det så. Jag är verkligen besviken, vi hade kunnat vinna den här matchen.

Det stod 2–1 till AIK i paus. En helt öppen match, där Sirius hade fler heta chanser under de första 45 minuterna – och det började bra även i andra halvlek.

Sirius hade ett par riktigt heta kvitteringschanser, men så kom en utvisning på Victor Lundberg och Sirius fina spel klingade av ganska så rejält och AIK gick ifrån till 4–1 – och anförare var Ryazantcev.

Sirius kom tillbaka tack vare vå straffar som Jimi Heinonen satte klockrent. Vilket klipp i skottet han har! Här har Sirius hittat en straffskytt av klass. Inte en enda miss under hela säsongen.

Möjligen blev det lite nerv hos AIK, men Sirius hittade inte rätt med de avgörande passningarna och insticken i mitten blev oftast för hårda – och då gick det som det oftast blir: mål i baken.

Första matchen på Bergshamra IP blev alltså en besvikelse för Sirius, men själva anläggningen hade Esa Määttä inget att klaga på.

– Det skulle vara belysningen då, men måtten på isen var inga problem och isen var bra, säger han.

Matchfakta

AIK–Sirius 6–3 (2–1)

Målen: 0–1 (1) Teemu Määttä, 1–1 (5) Kalle Lempinen, 2–1 (29) Pavel Ryazantcev, 3–1 (60) Pavel Ryazantcev, 4–1 (72) Christian Frohm 4–2 (77) Jimi Heinonen (straff), 4–3 (83) Jimi Heinonen (straff), 5–3 (86) Jimmy Jansson, 6–3 (92) Patrik Nilsson.

Publik: 964

Jerker Ortman i mot AIK.
Jerker Ortman i mot AIK.
Karta: Bergshamra idrottsplats
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!