Sirius har elitseriens yngsta trupp

Sirius har varit lite av säsongens överraskning i elitserien såhär långt - detta med ligans yngsta trupp.

Sirius åker söderut i kväll för spel mot Frillesås.

Sirius åker söderut i kväll för spel mot Frillesås.

Foto: Håkan Lundh

Bandy2019-11-27 08:02

En sammanställning av Svensk Elitbandy visar att Sirius har elitseriens yngsta trupp med en medelålder på 23,4 år. 
– Det är nog inte så många som har tänkt på det. Alla pratar om hur unga Motala och Vetlanda är. Men det är ingen som kommit ihåg att vi har ett ganska ungt lag vi med. Till och med det yngsta. Det är kul. Då har man en trupp som har framtiden för sig, säger Siriustränaren Esa Määttä. 
Yngst i truppen är Arvid Tapper med sina 16 år och äldst är Markus Kumpuoja med 31 år. Äldsta truppen har Bollnäs med 29.2 år.
– Vi skulle kunna spela med det här laget i tio år till. Många toppspelare är 40 år eller äldre, säger Määttä. 
I kvällens match borta mot Frillesås får ytterligare en ung spelare chansen, 17-årige Marcus Mårtensson. Ett Sirius som lämnar kvintetten Tuomas Liukkonen, Arvid Tapper, Edward Sigfridsson, Mårten Pousette och Hannes Kanbjer hemma. 
– Vi har kommit så pass långt att det finns bra spelare som måste stanna hemma. Alla måste förstå att man måste visa sitt bästa varje dag om man vill vara med och spela, säger Määttä. 
Määttä ser Frillesås som en svår bortamatch. Både laget och arenan, Sjöaremossen. 
– Frillesås är ett rutinerat lag. Vi har en bra känsla inför matchen, men det ska tydligen regna och då blir det mer chansartat med sämre is. Och med sämre is har vi inte alls varit så bra i år. Men det är bara att gilla läget och spela efter de förutsättningar som finns, säger Esa Määttä. 

Matchdags

Frillesås - Sirius 
Elitserien
Sjöaremossen, 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!