Sirius har visat alla sina ansikten

Sirius behärskade allt på Sjöaremossen utanför Frillesås. Eller ska jag säga det mesta.

Håkan Lundh

Håkan Lundh

Foto: UNT-arkiv

Bandy2019-11-27 22:13

På den pittoreska arenan, som jag besökte och trivdes på förra säsongen, gjorde Sirius nästan allt rätt. Det enda som jag klagade på under direktrapporteringen från matchen var passningsspelet – och för all del tempot – under inledningen av den första halvleken.

Men egentligen var det ett lag på banan, eller kanske rättare sagt: Ett lag som spelade taktiskt mycket bättre än hemmalaget.

Nu har jag sett alla Sirius ansikten den här säsongen.

Från en underbar offensiv bandy med hög fart (Västerås och Åby/Tjureda) till ett rejält bottennapp (Vänersborg) och däremellan bland annat stabila insatser mot Broberg och Vetlanda där vi har sett att försvaret verkligen inte har något läckage.

Nu är Frillesås inte det mest målglada gänget, men att hålla nollan på Sjöaremossen imponerar.

Man ska ha klart för sig att Frillesås pressade Bollnäs – på bortaplan – i den senaste matchen.

Nu klev Markus Kumpuoja fram och gjorde sin bästa insats hittills den här säsongen. Ja, jag vet, han har haft problem med en skada, men hans insatser har varit underkända hittills.

Med en Kumpuoja i gammal god form – och han verkar vara på väg dit – blir Sirius ännu bättre. Då får laget ytterligare ett hot i offensiven. En dimension till.

Det går inte längre för motståndarna att plocka bort en eller två spelare i Sirius, då kliver någon annan fram. Skyttekungen Jimi Heinonen blev nollad mot Frillesås, ändå gör man sex mål.

Där finns Kalle Mårtensson, Teemu Määttä och så Samuel Heeger. Dessutom har Sirius ännu ett hot den här säsongen: fasta situationer. Bra procent på hörnorna och hundraprocentiga på de fem straffarna.

Nu ligger Sirius femma i tabellen, men det kan vara så att positionen är lite bättre än vad den egentligen är – om ni förstår vad jag menar.

Sirius har inte mött Edsbyn. Inte Villa. Och inte heller Bollnäs.

Men fortsätter det så här, även om det blir förluster mot ovan nämnda trio, kommer Sirius att vara med i slutspelsjakten.

Det ser stabilt ut. Två baklängesmål (sammanlagt) på de två senaste bortamatcherna.

Nu kommer Hammarby till Studenternas. Upplagt för en bandyfest!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!