Sirius knep viktig poäng på stopptid

Sirius hade många hörnor mot på Hammarby. Men det dröjde 92 minuter innan utdelningen kom. När Samuel Heeger kvitterade till 3-3.

Det blev delad pott i en jämn kamp på Studenternas mellan Sirius och Hammarby.

Bandy2019-11-29 22:13

Sirius är fortsatt ett top-sex-lag i bandyns elitserie. Detta efter att ha tagit en viktig poäng hemma på Studenternas i matchens absoluta slutskede. Poängräddare blev Samuel Heeger, som satte sitt tredje mål för säsongen, när bollen damp ned framför honom i straffområdet.
– Det var riktigt skönt. Det är skillnad på en poäng mot noll poäng, säger Samuel Heeger efter matchen.
Kort innan hörnan pratade Siriusspelarna ihop sig och taktiken blev rätt.
– Vi bestämde att vi skulle köra en lång på Jimi (Heinonen), som skulle dra den på mål. Det gjorde vi och till slut studsade bollen ned framför mig, säger Samuel Heeger.
Matchen på Studenternas höll stundtals hög klass. Sirius var det bättre laget i den första halvleken, och hade också med sig 1-0 in i paus efter att Nils Bergström gjort ledningsmålet efter knappt 25 minuters spel.
– Efter första halvlek tycker jag att vi borde haft ledningen med tre-fyra mål, men vi slarvade också lite i målchanserna, säger Siriustränaren Esa Määttä.
Efter paus tog Hammarby över både boll- och spelinitiativ, och det dröjde inte länge innan bortalaget hade vänt till 2-1. Det kändes också som att de var på att glida ifrån målmässigt. Hammarbys mittfältsspel firade stora triumfer första 20 minuterna i andra halvlek. Framförallt genom kvitteringsskytten Robin Sundin.
Victor Lundberg var en av de som höll emot när Hammarby ägde mest boll och spel. Han stod för en närmast femstjärnig insats i försvaret och täckte otroligt mycket skott och passningsvägar för Hammarby.
– Det är så det ska vara, jag är där jag vill vara och det är alltid kul att vara i vägen, säger Victor Lundberg.
Sirius reste sig dock och till slut kom också kvitteringen. Kalle Mårtensson stötte in en retur och majoriteten av de 1208 på Studenternas jublade högt. Men Hammarby tog en ny ledning - och den höll som sagt på att stå sig innan Samuel Heeger klev fram och fick Västra Sidan att skandera "Vi tar en jäger för Häger" efter matchen.
Även om Sirius tappade ledningen så var den ense uppfattningen efter matchen att en poäng var bra.
– Sett till hur andra halvlek utvecklade sig ska vi absolut vara nöjda, säger Victor Lundberg.

Matchfakta

Sirius - Hammarby 3-3 (1-0)
Målen: 1-0 (24) Nils Bergström, 1-1 (50) Robin Sundin, 1-2 (62) Adam Gilljam, 2-2 (66) Kalle Mårtensson, 2-3 (74) Ted Bergström, 3-3 (92) Samuel Heeger.
Publik: 1 208.

Samuel Heeger klev fram som poängräddare i Sirius när han kvitterade till 3-3 i slutskedet.