Siriustränaren: Det här var oväntat

Sirius avancerar i elitserietabellen. Efter solklara 6–0 borta mot Frillesås så passerar man både Broberg och Vänersborg i tabellen och skuggar tätkvartetten.

Teemu Määttä gjorde två av målen när Sirius bortabesegrade Frillesås med 6-0.

Teemu Määttä gjorde två av målen när Sirius bortabesegrade Frillesås med 6-0.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Bandy2019-11-27 22:09

Sett över 90 minuters spel var det inget snack om saken på Sjöaremossens idrottsplats: Sirius var bättre än Frillesås i det mesta. Hemmalagets målchanser – om vi räknar de riktigt klara – var lätt räknade.

– 6–0, det var lite oväntat. Men det är kul, och extra kul att vi håller nollan, säger tränaren Esa Määttä.

Första 20–25 minuterna var dock jämna. Faktum var att Frillesås hade mer boll än Sirius och målchanserna var så långt ytterst få. Kalle Mårtenssons skott från straffområdet var det vassaste.

Men efter Teemu Määttäs 0–1 tog Sirius över.

– Vi spelade på samma sätt mot Vetlanda. Vi krigade verkligen, säger Määttä.

Sirius övertag blev mer och mer markant även om Frillesås stundtals fortsatte att äga en hel del boll.

Målen trillade in i andra halvlek och Frillesås blev mer och mer desperat. Några vägar in i Sirius straffområde fanns det egentligen inte alls. Det blev mest en massa lyft och på sin höjd lite rörigt framför målnollan i Sirius, Erik Persson.

– När motståndaren börjar lyfta så blir på så sätt att bollen studsar hit och dit, men jag tycker att vi hade bra kontroll under hela andra halvlek, säger Esa Määttä.

I och med segern avancerar Sirius i tabellen, men det är ingenting som Määttä lägger så stor vikt vid just nu.

– Tabellen är så jämn, så att om man förlorar en match så kan man ramla ner till tionde plats. Jag bryr mig inte om var vi ligger i tabellen. Det roligaste var att vi höll nollan. Jag vet inte när Sirius höll nollan senast, säger Määttä, som var märkbart belåten med Sirius uppoffrande försvarsspel på Sjöaremossens isbana.

Efter förlusterna mot Vänersborg och Sandviken har Sirius hittat tillbaka till vinnarspåret – och det är defensiven som varit det vinnande konceptet.

– Efter de där förlusterna mot Vänersborg och Sandviken kändes det inte bra, men nu ... Vi är tillbaka, säger Esa Määttä, som nu kan se fram emot en publikmatch mot Hammarby på Studenternas på fredag.

Vilket Siriusspel vi får se är oklart. En avancerad gissning är att Hammarby kommer att få svårt att ta sig igenom ett taktiskt Sirius.

Matchfakta

Frillesås–Sirius 0–6 (0–2)

Målen: 0–1 (24) Teemu Määttä, 0–2 (40) Teemu Määttä, 0–3 (61) Kalle Mårtensson, 0–4 (76) August Elebring, 0–5 (88) Samuel Heeger, 0–6 (90) August Elebring.

Publik: 408.

Karta: Sjöaremossens Isbana
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!