Smärtfri Kumpuoja på väg mot formen

Markus Kumpuoja är på väg tillbaka - mot storformen. Efter en tung säsongsstart med en skada gjorde han kanske sin böästa insats när Sirius slog Frillesås.

Markus Kumpuoja - på väg mot formen.

Markus Kumpuoja - på väg mot formen.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Bandy2019-11-27 22:12

– Det här är första veckan där jag har kunnat träna för fullt utan att få ont. Jag käkar fortfarande antiinflammatoriska tabletter så jag hoppas att det håller, säger Kumpuoja, som faktiskt borde ha gjort minst ett mål på de chanser han hade mot Frillesås.

Men det viktigaste för Kumpuoja är att han är smärtfri.

– Hade jag fått ont efter Vetlandamatchen så hade det varit över ...

Nu gick det bra i Vetlanda och spelmässigt ännu bättre mot Frillesås. Det kanske inte är den "gamla" Markus Kumpuoja än, men han kan vara på väg mot formen.

– Den största saken som vi tar med oss från den här matchen är att vi höll nollan. Jag tycker att vi behärskade isen bäst och det kändes ganska lugnt i andra halvlek, säger han.

Men den första halvleken är inte Kumpuoja nöjd med:

– Det kändes inte så bra i början, vi kom inte igång ordentligt. Frillesås hade några hörnor och Erik (Persson, målvakten) gjorde någon viktig räddning.

Man kan definitivt konstatera att Kumpuoja var bättre än vad har varit tidigare den här säsongen.

– Men jag borde ha gjort något mål, konstaterar han.

Sirius hade samma bortaupplägg som mot Vetlanda. Lätt träning hemma i Uppsala och så den långa bussresan ner till Frillesås – och den här gången (till skillnad från i fjol) så hittade laget till arenan, som ligger i mörkret mitt i skogen någon mil utanför Frillesås samhälle.

– Det är så mörkt här nere, så vi höll på att köra fel igen, säger Kumpuoja med ett skratt.

Men en sak hittade Sirius: Målet!

Karta: Sjöaremossens Isbana
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!