Tuff premiärmatch för Uppsala BoIS

Alla visste att Villa skulle bli en mycket tuff premiärmatch för Uppsala. För tuff skulle det visa sig. Villa vann med hela 12-0.

Uppsala BoIS blev utklassat av Villa i seriepremiären.

Uppsala BoIS blev utklassat av Villa i seriepremiären.

Foto: Håkan Lundh

Bandy2019-11-09 18:03

Uppsala stretade emot i 16 minuter. Och hade också matchens första målchans. Men sedan var det roliga slut. Då spräckte Villa Lidköping nollan på elitserienykomlingarna. Sedan rann det på fram till 6-0 innan första halvlek var slut. Matchen var körd där för Uppsalas del - och i andra halvlek gjorde hemmalaget sex ytterligare mål.
– Resultatmässigt var det väntat att förlora. Det är fullt rimligt, då Villa är ett av elitseriens bästa lag. Men resultatet till trots så gjorde vi det bra, utifrån våra förutsättningar, säger Uppsalatränaren Joakim Jansson efter matchen. 
– Vi får ta med det positiva från matchen, och påminna oss om att vi är nykomlingar i elitserien. Det är det är högre tempo och det går fortare. Bandy är också en sådan sport, att rinner det iväg så rinner det iväg fort. Vi fick en lektion i hur bandy ska spelas på den här nivån, och det blir otroligt värdefultl för oss att ta med oss, fortsätter han. 
Uppsala hade sina bästa perioder i början av matchen och i början av andra halvlek. 
– Det ska vara en nivåskillnad i den här matchen. Villa är ett topp-tre-lag i den här serien. Vi är ett ungt lag i en ny sits, och lär oss hela tiden, säger Joakim Jansson som ville ge extra plus till hela försvarslinjen, samt Clara Ringmar och Tuva Alsén för insatsen. 

Matchfakta

Villa - Uppsala BoIS 12-0
Målen Villa: Tilda Ström 3, Matilda Svenler 3, Agnes Ögren 2, Ida Friman, Malin Kall, Julia Wallgren och Annie Berner. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!