I och med ombyggnaden av Studenternas finns det inte plats för Bois och Unik:s lokaler som ligger i barackerna vid den södra delen av b-planen.

– Vi vill behålla våra lokaler, de behövs för vår verksamhet. Vi vill också att de ska ligga kvar i anslutning till Studenternas, sade Per Korpås i Uppsala Bois till UNT i förra veckan.

Då var det oklart om byggnaden skulle kunna ligga kvar vid Studenternas, men nu ser det ut som om det finns en lösning som gagnar både Bois och Unik. Lokalerna kan bli kvar.

– Vi har fått ett förslag om en alternativ plats och ansökt om bygglov, säger Owe Fredholm, ordförande i Unik Bandy.

Flytten kan bli marginell och knappast märkbar för gemene man.

– Det handlar om en flytt lite söderut för att det ska finnas plats för isen på b-planen. Då skulle våra och Bois lokaler fortfarande ligga kvar på kortsida där de ligger i dag, säger Fredholm.

Nu är saken inte definitivt beslutad. Inga papper är undertecknade.

– Förhoppningsvis så löser det sig, men det brådskar. Vi måste sätta igång att flytta direkt efter SM-finalen i mars eftersom allt ska vara klart senast 1 april, säger Fredholm.

Det handlar alltså om bara några meter, men det viktigaste för klubbarna är att de får vara kvar vid Studenternas där den mesta av verksamheten både på flick- och pojksidan bedrivs.

– Vi har inga papper och ritningar ännu, men det måste lösa sig, annars är vi ville ute, säger Owe Fredholm.

Vem som ska stå för kostnaden för flytten är inte klart.

– Den här flytten är inte något som vi valt själva, konstaterar Fredholm.