Jan Åkerlund blev inte långvarig på posten som klubbchef i Almtuna utan lämnar nu efter bara ett år. Under tisdagskvällen blev det officiellt att Robert Lif tar över sysslorna men han har redan smugit igång.

– Jag har i princip jobbat varje dag sedan i mitten/slutet av april, säger han.

Han kommer in i en turbulent tid där en degradering från hockeyallsvenskan samtidigt följts av bistra ekonomiska rapporter som talat om ett flermiljonsunderskott.

– Det är klart att Almtuna är en förening som ska tillhöra allsvenskan och vi ska med så små medel som möjligt ta oss tillbaka dit. Vi måste få ordning på ekonomin, få en ekonomi i balans, säger han.

Kanske kan Lifs kunnande från bankvärlden komma väl till pass där. Han har jobbat inom sektorn i 30 års tid och de senaste tolv åren har han varit Sverigechef på Nordeas säljenhet gällande finansiella produkter.

Varför väljer han då att hoppa på jobbet i Almtuna tro?

– Allt har sin tid. Till slut blir man klar med saker och ting och behöver en utmaning och det här är en utmaning nu när klubben är i det läge den är.

Men Robert Lif har samtidigt en lång bakgrund inom Almtuna. Från att ha gjort några säsonger i a-laget i slutet av 80-talet har han under en mängd av år varit tränare för junior- och ungdomslag. Denna säsong har han varit tränare för såväl U16- som J18.

– Jag trivdes väldigt bra i klubben och stan och det är en anledning till att är kvar och engagera mig i föreningen.

Han har alltså på nära håll sätt hur ungdoms- och juniorverksamheten ser ut och han ser att det är mycket bra på gång.

– U16 var topp fyra i Sverige och J18 gick också långt. Jag tror att vi har en ljus framtid med många egna produkter om vi tittar på herrsidan.

Att Robert Lif kommer att ha att göra står klart. Inte minst då han inte enbart kommer att fungera som klubbchef utan även ta rollen som ungdoms- och junioransvarig.

Almtunas ordförande Niclas Fröberg är nöjd och glad över att ha fått Lif på plats.

– Mot bakgrund av Roberts lokala förankring, civila bakgrund och ingående kunskap om Almtuna och de förhållanden vi verkar inom ser vi med stor tillförsikt fram emot vad Robert kan åstadkomma som Almtunas klubbchef, säger Fröberg till klubbens hemsida.