Premiärsäsongen i allsvenskan har varit succéartad men den börjar nu närma sig slutet för ett Hagunda som alltså kan ha spelat klart efter onsdagskvällens match. Och efter att ha förlorat mot Djurgården två gånger i serien och sedan en tredje gång i den första playoffmatchen talar det mesta för det. Men tränaren Mårten Pederson ser ingen omöjlighet till att Uppsalalaget ska kunna ta tillbaka matchserien för ett avgörande i IFU Arena. Men då måste laget spela som i den första perioden senast. Då ledde Hagunda med 2–0. När matchen var över stod det 3–9 på tavlan.

– Vi måste spela på det sättet i 60 minuter och inte i 20. Den första perioden var en av våra bättre perioder på hela året, säger Pederson och fortsätter:

– Vad det beror på (att man tappade spelet) har vi analyserat. Vi gick bort från vår gameplan och måste spela fullt ut. Det blir ju svårt i en match när man spelar en dålig innebandy i 40 minuter.

Nyckeln till framgång tror Hagundatränaren är att se till att hålla hög fart. Då kommer Djurgården, som går på färre spelare, få det jobbigt.

– Det är det vi hoppas. Dessutom är de stora och tunga. Men får de styra och ställa som de vill då är de svåra att rucka på, säger Pedersen som funderar på vissa mindre förändringar i laget till den här matchen.

Vinst är ett måste alltså. Och lyckas man spelas en tredje och helt avgörande match på fredag kväll. I Uppsala.

– Då kan det vara lite slagläge för oss, säger Pederson.