Förbundskaptenen Mikael Hill påbörjar en ny resa, mot VM 2020, efter att Sverige förlorat – igen – mot Finland i en VM-final. Och han gör det med en till stora delar ny trupp. Medan toppkonkurrenten Falun har fyra spelare med till Finkkampen i Esboo i början av februari har Storvreta alltså bara med en. Anmärkningsvärt kan tyckas.

Robin Nilsberth är en som saknas från VM-truppen.

Har du tackat nej?

– Jag har inte tacka nej utan vill fortsätta spela i landslaget. Jag hade en långt samtal med Hill om VM, vad som gjorts och vad som ska göras. Både han och jag och ledningen för Storvreta tycker att det är bra för mig att att stå över bara. Det har varit mycket matcher och lite tid för återhämtning och jag har dragits med skador, säger Nilsberth.

Inte heller Alexander Rudd, Rasmus Sundstedt, Tobias Gustafsson eller Mattias Samuelsson finns med av de Storvretaspelare som spelade VM. Den sistnämnde har berättat att VM troligtvis var hans sista insats i blågult.

- Vi kommer inte hinna ändra jättemycket spelmässigt. Vi var inte jättenöjda med vår prestation i finalen senast, samtidigt som vi vet att vi gör bra saker när vi spelar som vi ska. Det handlar om att förbättra det som inte höll måttet senast och få in lite nya killar i vårt sätt att tänka, säger Hill i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Vi tycker att det här är ett bra tillfälle att ge den kommande generationen landslagsspelare chansen att spela en skarp mach. Det är speciellt att möta Finland i Finland. Vi har inte så många chanser på oss fram till VM 2020. Åtta matcher totalt mot Tjeckien, Schweiz och Finland. Vi kommer att få se många bra prestationer av de här spelarna i landslaget framöver.