Amerikanska klar för Uppsala basket

Uppsala basket förstärker truppen inför säsongen. Klubben har nu gjort klart med amerikanskan Jasmine Weatherspoon. "Kommer ge oss styrka", säger klubbdirektör Sonja Entzenberg.

Uppsala basket har gjort klart med amerikanskan Jasmine Weatherspoon, närmast från Visby Ladies.

Uppsala basket har gjort klart med amerikanskan Jasmine Weatherspoon, närmast från Visby Ladies.

Foto: Ulf Jönsson/Arkiv

Basket2019-09-24 15:44

Lagbygget för Uppsala basket har gått trögt. Hittills har man haft svårt att få in importer till den unga truppen och den man fick in – amerikanskan Anastasia Williams – motsvarade inte förväntningarna och fick lämna snabbt efter ankomsten.

Nu har man dock gjort klart med en spelare som man har koll på sedan tidigare. Amerikanskan Jasmine Weatherspoon har skrivit kontrakt med klubben.

– Hon spelade i Visby Ladies förra säsongen och i henne får vi in en atletisk center som kommer att ge oss styrka i spelet, säger Uppsalas klubbdirektör Sonja Entzenberg.

Att nyförvärvet spelat i Visby innebär att man inte väntar sig några överraskningar den här gången.

– Det är svårt med importer, men nu har vi klart bättre koll. Med Anastasia blev vi lite förda bakom ljuset med hennes längd, även om det såklart ligger på oss att undersöka sånt noga. Med Jasmine nu har vi koll redan från förra säsongen och vi har även hunnit med att intervjua henne och se att hon har potential att dessutom vara en god förebild för våra unga spelare, berättar Entzenberg.

Förutom sin fysik kommer Jasmine Weatherspoon bidra mycket i defensiven för Uppsala.

– Hon är inte bara stark utan också en rörlig spelare som vi kommer kunna använda inom många olika områden i spelet.

Något spel i premiären blir det dock inte. I bästa fall hoppas man att Weatherspoon är spelklar till hemmapremiären mot Norrköping den 5 oktober.

I Visby blev det  på 19 matcher ett poängsnitt på 7.58 för amerikanskan och ett retursnitt på 8.16. I snitt spelade hon drygt 26 minuter per match förra säsongen för Visby där hon var en av totalt fem importer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!