Tipset: Räkna med en tung säsong

Så slutar den svenska basketligan när UNT säger sitt.

Uppsala får det tufft i basketligan enligt UNT-sportens tips.

Uppsala får det tufft i basketligan enligt UNT-sportens tips.

Foto: Pontus Stark

Basket2019-09-28 09:00

Tabellen:

1) Luleå Basket

2) A3 Basket Umeå

3) Alvik Basket

4) Telge Basket

5) Norrköping Dolphins

6) IK EOS

7) Högsbo Basket

8) Wetterbygden Sparks

9) Mark Basket

10) Visby Ladies

11) Uppsala Basket

...Toppen

Det finns inte mycket som talar för något annat än att det kommer att bli en uppgörelse i norr om SM-guldet den här säsongen. Efter ett, med klubbens mått mätt, bottennapp under fjolåret kommer Luleå med största säkerhet vilja ha hem bucklan. Främsta konkurrenten kommer att vara fjolårsmästaren A3 Umeå, med Alvik och ett taggat Telge som outsiders.

...Botten

Känns spontant som en svårare del av serien att tippa, men mycket talar för att Uppsala basket kommer att få det tufft. Fjolårsjumbon Mark och ö-laget Visby känns som de lag som man kommer att få kriga med i det tråkigare skiktet av tabellen.

...Uppsala basket

Har fått kämpa och sträva för att hitta importer att komplettera den unga truppen med. I förhandssnacket har mycket handlat om en långsiktighet snarare än ett kortsiktigt resultatfokus. Klokt förvisso, men realistiskt innebär det kanske också att säsongen blir tuff. Agnes Nordström kommer som vanligt att få en nyckelroll och måste leverera om laget ska lyckas. Nyförvärvet Jasmine Weatherspoon kommer med defensiva kvalitéer och styrka också bli en nyckel för ett fungerande lag. Genombrottet? Milen Hagos är redo för att slå igenom på riktigt efter en debutsäsong för tre år sedan och en vistelse på college i USA.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!