Uppsala chanslöst i seriepremiÀren

Ett Uppsala utan skadade Agnes Nordström och tvĂ„ av sina amerikanskor var som vĂ€ntat chanslöst mot Alvik i ligapremiĂ€ren. Hemmalaget vann med 100–51.

Uppsalacoachen Mady Mahdy kunde bara konstatera att laget car chanslöst i premiÀren mot Alvik.

Uppsalacoachen Mady Mahdy kunde bara konstatera att laget car chanslöst i premiÀren mot Alvik.

Foto: Privat/arkiv

Basket2019-09-28 16:38

Uppsala hĂ€ngde med en bit in pĂ„ den andra perioden. Efter att laget gjort 13–5 pĂ„ fem minuter reducerades underlĂ€get till bara sju poĂ€ng – 29–22. Men sedan var det godnatt. I ett nafs gjorde Alvik 14–4 och Ă„terstĂ€llde sĂ„ att sĂ€ga ordningen. Ett jĂ€tteryck av hemmalaget i den tredje perioden (16–2 pĂ„ kort tid) avgjorde matchen.

Ellinor Holmberg och Louise Skyttevall blev poÀngbÀst. Tillsammans gjorde de 28 poÀng.

Uppsala har alltsÄ ett sparkapital i form av Agnes Nordström, som var ned pÄ bÀnken men som inte spelade, och sÄ ett par amerikanskor.

För nÄgra dagar sedan gjorde Uppsala klart med Jasmine Weatherspoon, men hon landade i Sverige först pÄ lördagen och kunde inte spela mot Alvik.

Malica Monk Ă€r det senaste nyförvĂ€rvet. En 165 centimeter lĂ„ng pointguard som de senaste Ă„ren har spelat collegebasket i Arkansas. Hon Ă€r född 1997. ”Vi ser fram emot en förstĂ€rkning pĂ„ bakplan som kan bidra över hela plan pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt,” skriver Uppsala Basket pĂ„ sin hemsida.

FrÄgan Àr om Uppsala hade kunnat hota Alvik med dessa tre spelare pÄ planen?

– Absolut! Men om det hade rĂ€ckt för att vinna Ă€r svĂ„rt att sĂ€ga. Det beror pĂ„ hur bra de bĂ„da amerikanskorna Ă€r, sĂ€ger Uppsalacoachen Mady Mahdy.

Matchfakta

Alvik–Uppsala 100–51

(22–9, 21–17, 33–13, 24–12)

PoÀng, Uppsala: Ellinor Holmberg 15, Louise Skyttevall 13, Milen Hagos 7, Elin Ekdahl 6, Josefin Gelin 4, Ellinor Meyer 3, Lina Claesson 3.

Karta: Åkeshovs sim- och idrottshall
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!