Det blev aldrig någon utbrytarliga och det är nog de flesta glada för. Inte minst en dag som i morgon när ett utsålt Globen tar emot de vi utan problem vet är Sveriges bästa lag. Att Storvreta och Falun skulle ta sig till en ny finalbatalj visste vi i och för sig redan innan säsongen. I alla fall jag. ”De är på väg att växa ur den här serien”, skrev jag redan på upptaktsträffen i september om 10-talets innebandygiganter på herrsidan. Jag skrev också: ”32 omgångar. Bäst av sju matcher i kvartsfinal och semifinal. Med risk för att jag kommer att få äta upp det jag nu skriver så undrar jag, behövs det verkligen? Ska det behöva ta så lång tid för att få fram till vilka som ska spela SM-final i Globen i april nästa år? Det är ju redan klart”.

Svårare än så är det inte. Nu är det april. Och de två giganterna är där de ska vara – och troligtvis bättre än någonsin. Storvreta vann serien hela elva poäng före Falun. Sen ett litet hopp till nästa lag. Kvarts- och semifinalspelet har städats av med 8-1 i segrar för båda toppgängen.

Att Storvreta är än bättre än förra säsongen tycker jag att vi kan slå fast. Man har slagit poängrekord och har radat upp några monstersviter i antal segrar. Att man värvade hem landslags- och VM-spelaren Rasmus Sundstedt från Schweiz och tog in talangfulle Simon Götz från AIK och sedan placerade dem i huvudsak i tredjefemman säger en del av slagstyrkan i denna upplaga av Storvreta.

Är det månne det bästa laget man någonsin ställt på benen?

Jag tycker det.

Den här toppen OCH bredden har man inte kunnat visa upp någon gång tidigare och det har visat sig i resultaten. När skadorna ett tag radade upp sig märktes det inte ett dugg.

Men varför behöver det inte innebära SM-guld med automatik? Det vanliga i form av att alla lag kan förlora när allt avgörs i en enda match. Plus att Storvreta har en motståndare som får betecknas som lika vass. Sedan fjolårets SM-final har lagen mötts tre gånger och det är de matcherna vi har att förhålla oss till när vi ska mäta slagstyrkan. Storvreta har inte vunnit någon av dessa under ordinarie tid. Enda segern kom i förlängning efter en kvittering under ordinarie tids slutsekunder. Poängfördelningen 7–2 till Falun. De inbördes mötena säger alltså fördel Dalarna i Globen. Samtidigt tycker jag att även om lagens respektive forwardshot kan vara likvärdiga har Storvreta har en starkare backsida, främst offensivt, än motståndaren. Jag tror Storvreta vinner, tidigare förluster mot Falun till trots. Och även om det är ett stort gäng vana SM-vinnare i rödtröjornas trupp skulle ett nytt SM-guld kännas väldigt bra med tanke på att man förlorade finalen i Champions Cup i januari och ett stort gäng spelare var med och förlorade VM-finalen i december. Kammar de noll nu också är nog inte seriesegern mycket värd – eller för den delen säsongen i stort.