UTK-damerna blev femma i elitserien förra säsongen, men målet är högre ställt i år och med två omgångar kvar att spela innehar Uppsalalaget en finalplats.

Lördagens match är en ren seriefinalen mellan UTK och Fair Play, men UTK:s finaljubel kan låta vänta på sig – till den sista omgången mot Lidköping på måndag kväll.

Anledning: Skador på nyckelspelare.

Artikelbild

| Laddad. UTK-tränaren Jon Hedman.

– Det är så tufft just nu. Vi har två halvskadade spelare i Fanny Östlund och Jasmina Tinjic och att rå på Fair Play då … Nja, realistiskt sett är det jättesvårt att se att vi ska rå på dem. Vi behöver friska spelare, säger UTK:s tränare Jon Hedman.

Fanny Östlund är UTK:s affischnamn och pausar sin internationella satsning för spel i elitserien med UTK. 20-åringen kommer från en stark höst på den internationella scenen och får dessutom sällskap i UTK-truppen av dubbelpartnern, bosniskan Jasmina Tinjic, som hon vann en internationell 15 000-dollarstävling i Antalya, Turkiet, med i september.

Att just den duon är skadad påverkar förstås.

– Fanny har problem med sin handled och Jasmina har dragit baksida lår och kan bara spela dubbel. Vi får hela tiden fajtas. Vi har haft ganska mycket flyt hittills annars, säger Jon Hedman.

En eventuell SM-final spelas redan nästa söndag (3 december) och UTK går en kamp mot klockan.

– Fanny och Jasmina har tio dagar på sig att bli hela, fram till dess får vi lösa det på något sätt, säger Jon Hedman.

UTK:s herrlag å sin sida, som slutade trea förra säsongen och missade SM-finalen med minsta möjliga marginal, har en tuff avslutning framför sig där söndagens match mot Fair Play kan avgöra allt. Skånelaget är just nu tabelltrea på samma poäng som tabelltvåan UTK med tre matcher kvar att spela.

UTK:s lag är snarlikt det som vann SM-guld 2014.

– Det är fem bra lag i serien och vi är ett av dem. Om vi ska gå till final behöver vi vinna den här matchen mot Fair play och vi har en jättechans. Vi har ett bra lag och alla är friska. Fair Play är pressade, de har ju vunnit allt de senaste åren, säger Jon Hedman som ser framemot machen.

– Det är två otroligt bra lag som möts. Både vårt lag och Fair Play skulle kunna slå vårt Davis Cup-lag inomhus. Det är den absoluta svenska toppen som möt, säger Jon Hedman.