Segern var förlösande för Uppsala, efter sju raka förluster dessförinnan i ligan.

– Det var jäkligt skönt att ta första vinsten. Speciellt på bortaplan också. Vi jobbade oss tillbaka i matchen, och det var starkt av oss, säger nyckelspelaren Agnes Nordström efter matchen.

Det såg dock lite hopplöst för Uppsala i paus. Mark ledde stort. Men lite förändringar i försvarsspelet låg bakom en stark vändning. Uppsala vann den tredje perioden med 22-14, och byggde vidare på det i den fjärde.

Artikelbild

| Agnes Nordström och Uppsala Basket tog säsongens första seger.

– Vi hittade lite nycklar där. Vi behövde få lite stopp i försvaret, och få dem att ta lite sämre avslut, så vi kunde pusha bollen framåt. Det gav oss lite extra energi, säger Agnes Nordström.

I den fjärde perioden fortsatte Uppsala att närma sig, och var till slut ikapp, och även förbi en kort stund, innan Mark kvitterade i en dramatisk avslutning. Uppsala vann den färde perioden med 21-12.

– Det gick lite fram och tillbaka där ett tag, och det blev ju kritiskt i slutet när de fick straffkast innan förlängningen, säger Agnes Nordström.

Även i förlängningen låg Uppsala under, men när Lena Frederiksen kom in och satte en trepoängare i slutsekunderna vid ställningen 77-76 avgjorde hon matchen till 77-79 för Uppsala.

– Det var helt fantastiskt, det var bara fyra och en halv sekund kvar för Mark att göra något, men de fick inte iväg något bra skott, säger Agnes Nordström.

För Uppsala betyder segern mycket.

– Vi behövde verkligen den här vinsten. Nu måste vi fortsätta att jobba vidare på det vi behöver förbättra. Framförallt gäller det att vi är stabila hela matchen. Både i början och slutet, säger Agnes Nordström, som gjorde 17 poäng i matchen.

Poängbäst var annars Ellinor Holmberg med 20 poäng.