Tolv förluster och bara två segrar. Sirius behöver få till en rejäl förändring för att undvika nedflyttning och förhoppningen är att Niclas Kruse ska vara en del av den. Efter tre träningar med laget i veckan är han nu redo för att kliva in i hetluften. Och snacka om en tuff första uppgift att ta sig an serietvåan Mora.

– Vi hoppas på en bra start. Känner vi att vi är nära att kunna rubba dem kommer det att generera självförtroende. Det handlar om att vara modig, säger Kruse, som alltså kompletterar den befintliga tränarstaben.

Han ska tillsammans med huvudtränaren Niklas Johansson och Tobias Svensson leda Sirius resten av säsongen. Någon erfarenhet som ledare på tjej- eller damsida har han inte sedan tidigare utan på seniornivå har han tränat Roslagen och Rasbo på herrsidan. Därutöver har han, bland annat, varit kapten för Upplands distriktslag på pojksidan under tre år. Nu sitter han i sportgruppen för Sirius herrar.

– Det ska bli jättespännande och det är klart som tusan att det känns lite i nerverna, säger han om superligadebuten nu är nära förestående.

Hur mycket har du sett av laget hittills?

– Jag har sett några matcher och resultaten speglar inte riktigt prestationerna. Man har varit med i många matcher men lite nesligt torskat lite här och där. Det jag sett hittills är att det finns mycket kvaliteter men att man kan behöva ta rakaste vägen mot mål och inte bara jobba på utsidan. Man behöver skita ned sig lite. Det är mycket det jag vill åstadkomma.

Rollfördelningen mellan tränarna blir att Niklas Johansson blir ansvarig för helheten, Tobias Svensson ansvarar för försvars- och boxplayspel och att Niclas Kruse tar hand om spelet med boll. Det låter som att han kommer att synas och höras under matcherna.

– Jag är ganska hård och tuff i båset. Tobias och Niklas är ganska lugna medan jag är lite hetare. Jag har ju bara varit med på tre träningar hittills och har inte börjat ställa några jättekrav än, men sånt behövs ju också, säger han.

Sirius ligger näst sist och har två poäng upp till Warberg och fyra till Karlstad som båda parkerar på säker mark i tabellen. Det är dessa två lag som Sirius i första hand siktar in sig på att ta sig förbi. Man har tolv matcher på sig och det är troligtvis inte mot lördagens motståndare Mora man ska börja knappa in poängmässigt.

– Det blir otroligt tufft och vi ställs inför en av världens bästa spelare i Anna Wijk så henne måste vi få stopp på. Men självklart också fokusera på vårt spel.