Under sina säsonger i Uppsala Basket var Alexander Lindqvist en av de bästa spelarna i basketligan med ett högt poängsnitt men lämnade förra året efter att hans kontrakt gått ut.

Under tisdagen var han tillbaka i Fyrishov när hans Södertälje Kings vann efter en stark avslutning.

– Det var absolut ingen av våra bättre matcher men vi gör jobbet och vinner ganska komfortabelt ändå. Fokus var inte där i dag och vi kom i deras nivå, säger Alexander Lindqvist.

Efter att Uppsala inlett starkast tog Södertälje ledningen i början av andra perioden och dominerade resten av matchen.

Till slut vann bortalaget med 88–70 och besegrade därmed Uppsala för andra gången den här säsongen.

– Vi fick ett wake up-call efter första perioden där vi behövde ta tag i spelet överallt. Vi steppade upp ett steg och då orkade de inte hänga med, säger Alexander Lindqvist.

Alexander har haft problem med en lättare skada under säsongen men mot Uppsala stod han för tio poäng.

I och med segern fortsätter Södertälje att slåss i toppen av tabellen med 16 poäng och enbart en förlust hittills.

– I dag stod det och stampade för mig en del men så är det ibland. Vi vann och det är det viktiga, säger Alexander Lindqvist.

Hur var det att möta ditt gamla lag?

– Det är alltid kul att spela i Fyrishov och jag håller verkligen tummarna för att Uppsala ska vakna till liv och bli en storklubb igen. De får ta hand om Axel (Nordström) som är en Uppsalaprofil och verkligen se till att bygga vidare utifrån honom. Det är säkert många basketspelare som vill plugga här och där kan nog Uppsala få hit en del bra spelare. Kanske sänka biljettpriserna eller något och få hit lite publik som det är blir som back in the days då det är var skitfint.