Tiden i Sirius blev inte riktigt som det var tänkt. Skador och tuff konkurrens gjorde att Jonatan Berg, äldre bror till landslagsanfallaren Marcus Berg, inte fick så mycket speltid som han hade hoppats. Under sin tre år i Sirius startade han blott i 19 matcher i superettan och division I.

Nu väljer yttern, som har spelat både försvarare, mittfältare och anfallare i Sirius, att sluta spela fotboll.

– Hade du frågat mig efter förra året hade jag varit besviken över att inte få förlängt, men det gör jag inte nu. I stället känner jag mig nöjd med karriären och de år jag haft i Sirius. Det känns skönt att ha tagit det här beslutet. Min sista match var mot Falkenberg, säger Jonatan Berg som framöver kommer att satsa mer på sitt civila bankjobb och eventuellt en roll inom Sirius akademi.

– Det vore spännande att vara en del av det inom fotbollen, att få ett annat perspektiv, fortsätter han och meddelar att han kommer att bo kvar i Uppsala.

Jonatan Berg, som ursprungligen är uppväxt i värmländska Torsby, gick 2002 till IFK Göteborg och fick 2005 ett a-landskontrakt. Efter det fortsatte karriären i Gais (lån), Trelleborg (lån), Gefle, Taranto (Italien), Varberg och sedan Sirius.

– I år var det tioårsjubileum för mig på elitnivå. Det har gått jäkligt fort. Jag har inte spelat så mycket i Sirius som jag hade hoppats, men det har gått bra när jag väl har spelat tycker jag. Jag älskar att träna, så det kommer jag att sakna liksom snacket i omklädningsrummet.

Ditt bästa minne från karriären?

– Jag hade hoppats att det hade varit att gå upp i allsvenskan med Sirius. Men barndomsdrömmen var ändå att få komma till IFK Göteborg och att få spela i allsvenskan för dem. Min tid där var höjdpunkten. Sedan har jag haft förmånen att vara i klubbar som Sirius och Gefle där jag har trivts. Jag får passa på att hylla och tacka alla klubbar jag spelat i.