Storvreta bjöd på flera fina mål framåt hemma mot Lindås, framförallt i mittperioden då man gick fram till ledning med 10-5. Men avslutningen var lite väl trevande från hemmalaget, där Lindås närmade sig till 10-8 innan Storvretas Valdemar Ahlroth blev matchens sista målskytt med målet fram till 11-8 som punkterade matchen.

– Det kändes som att spelarna hade kul i alla fall. Sedan glömde vi att spela försvarsspel, men vi tog tre poäng. Men vi måste börja spela försvarsspel också. Vi har en viktig månad framför oss nu, där vi kommer att träna ned oss inför fortsättningen, säger Storvretatränaren Andreas Harnesk.

– Det är också kul att se att vi har många spelare som kliver fram när andra saknas. Vi har en bred trupp och jättemånga duktiga spelare, fortsätter hemmatränaren.

Artikelbild

| Det blev mycket jubel framåt för Storvreta - men också åtta mål bakåt.

En som kanske trivdes bäst av alla var rutinerade backen Jesper Berggren. Som till slut gjorde hattrick i matchen, och fick även kliva fram och visa sin skicklighet som straffläggare i mittperioden.

– Det är inte varje gång, så det var kul. När Alexander Rudd inte var med, då får man passa på att peka på sig sjäv och visa att man är sugen. Men det gick ju bra, säger Jesper Berggren och skrattar.

Dock var inte Berggren bäste målskytt, då backkollegan Robin Nilsberth tryckte in fyra mål framåt.

Försvarsspel priortierades inte från något av lagen. Lindås visade stundtals upp fina tekniska färdigheter framåt, men var sämre bakåt. Likadant i Storvreta, där Simon Olofsson för övrigt fick chansen i målet, och gjorde inte bort sig trots åtta mål insläppta.

– Vi hade 10-5 inför sista, och släppte tre där, det blev lite för chansartat spel. Vi ger dem lite väl öppna lägen, varav två i boxplay, vilket är lite tråkigt. Men vi tog tre poäng och har serieledning, säger Jesper Berggren vidare.

Även Berggren belyser det viktiga med att ha en bred trupp, där många kliver fram när de får chansen.

– Det är jätteviktigt. Vi hade fyra ordinarie borta i dag. Jag tycker Simon gjorde det jättebra i målet, och ändå ställer vi upp med ett bra lag på papperet, trots att vi saknar några. Det är jätteviktigt med den bredden inför kommande uppgifter. Vi har Sirius och Falun nu framöver, och då är det bra att många vill vara med och konkurrera, säger Jesper Berggren.

Lindås, var trots sin bottenposition värda sina åtta mål framåt när Storvreta spelade lite generöst i försvaret, och visade att de har kapacitet för att ligga högre upp.

– Gav man dem lite ytor så är de skickliga framåt, men hade vi spelat mer disciplinerat så hade de inte gjort åtta mål på oss, säger Jesper Berggren.