Generellt kan Sirius spelidé anno 2015 beskrivas som att laget försvarar sig med en 4–2–3–1-uppställning – och anfaller med en 3–2–4–1-uppställning.

Det var 2009 som tränaren Kim Bergstrand valde att applicera det offensiva spelsättet för första gången.

– Det var när vi (Brommapojkarna) skulle möta Gefle som jag kom på det här då de bara backade hem och vi var tvungna att hitta på något. I superettan är det väl bara vi och Östersund som spelar på det här sättet, säger tränaren medan han flyttar på magneterna inne i tränarrummet på Lötens IP utifrån olika spelscenarion.

Vilka fördelar ser du med systemet?

– Offensivt är det att vi får med en till spelare och både kan bredda spelet och samtidigt bli starkare centralt. Defensivt väljer vi att dra ned en forward i stället för att spela med två för att på samma sätt skapa oss ett numerärt överläge.

Men i dagens match mot AFC United kommer Kim Bergstrand troligen att gå ifrån sin spelidé en aning.

– Det beror på en del skador och vilka vi kan ställa upp med, men troligen blir det en del justeringar. Du kommer aldrig att kunna gissa vår startelva, fortsätter tränaren.

Nyförvärvet Erik Figueroa, som har spelat vänterback/vänsterytter, känner sig tillfreds med Kim Bergstrands spelsystem.

– Jag trivs med det och tycker att det gynnar oss som lag. Vi får med oss fler i anfallen samtidigt som vi har tre spelare där bak som alla är bra på fötterna, säger Figueroa som inför säsongen tränade med just AFC United.

– Som tur var hann de aldrig ge mig något bud så jag hamnade i Sirius. Det ångrar jag inte, säger han.

Jämfört med Sirius trupp i 1–1-matchen mot Degerfors tillkommer anfallaren Christer Gustafsson samt junioren Karvan Ahmadi (född 1998).