Sirius fortsätter att träna i ytterligare två veckor innan lite ledighet väntar. I december återupptar man sedan träningarna igen innan julledighet väntar i runt tre veckor. Ett beprövat koncept för Sirius som har använt modellen de senaste åren.

– Vi har haft såhär ganska länge. Vi tycker att det är bra att avsluta den här säsongen och ha koll på vilka som ska i väg på på operationer och prata med spelarna i lugn och ro. Vi kan sätta ihop träningsprogram för ledigheten och ha individuella samtal. Man kan säga att vi avslutar säsongen under de här två veckorna för att i december komma i gång med den nya gruppen, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

Vill du ha truppen klar där i december?

– Så snabbt tror jag inte att det kommer att falla på plats, men vi kommer att ha en annan grupp på plats i december än i november.

Ett annan beprövat koncept som kommer att bli aktuellt igen är det så kallade "team select" som Sirius har haft de senaste två säsongerna. Det går ut på att ett gäng spelare kör extra fysträning under försäsongen, något som bland annat Niklas Busch Thor och Ante Björkebaum gjorde i fjol.

– I någon form kommer det att bli extra fys. De flesta som vet att de ska vara kvar har uttryckt ett önskemål om mycket träning, säger Bergstrand.

Efter två veckors träning i december väntar alltså julledighet innan försäsongen på allvar sätter igång den 8 januari igen. Sirius har hittills bokat in två träningsmatcher mot Gif Sundsvall och Gefle, men vill gärna boka in ytterligare två som tillsammans med matcherna i svenska cupen ska utgöra försäsongsschemat vad gäller matcher. Laget kommer även att åka i väg på ett träningsläger, men inte heller den destinationen är helt klar i nuläget. I cupen blir det i alla fall match i den avslutande omgången mot IFK Göteborg, samma lag som i motsvarande match i fjol slog ut Sirius tack vare fler gjorda mål i målskillnaden som annars var lika.

– Det är ett bra och anrikt lag som blir kul att möta på hemmaplan. Vi har revansch att utkräva, säger Bergstrand.

Siriustränaren är annars nöjd med Sirius första säsong i allsvenskan av förklarliga skäl.

– Det var inte så många experter som hade oss på övre halvan inför säsongen. Nu har vi sex lag framför oss och nio bakom oss, vi hade ett mål att ta 36 poäng som vi också klarade av så det är mer än godkänt. Östersund blev ju geniförklarat i fjol när de kom åtta så något bra måste vi ha gjort, säger Bergstrand.