Fotbollförbundet besiktade Studenternas alltså under tisdagen och kunde då inte ge klartecken för spel. Därför kommer en ny besiktning att göras i nästa vecka, den 4 april. Då ges ett slutgiltigt besked i frågan enligt ett pressmeddelande från Uppsala kommun.

– Det finns fortfarande goda möjligheter till premiärspel på den nya arenan för Sirius den 8 april, vi får avvakta ett tag till innan vi får ett slutgiltigt besked, säger Josefine Åhrman, idrotts- och fritidschef, i pressmeddelandet.

Hon fortsätter:

– Det blir ett nytt återbesök nästa vecka. Anledningen till detta är att vissa punkter behöver åtgärdas och ombesiktas i arenan.

IK Sirius ska ha sin första hemmamatch den 8 april. Om det inte går att spela på Studenternas då, flyttas matchen till Gävle.

Om matchen mot AFC Eskilstuna flyttas till Gävle blir premiärmatchen på Studenternas mot Malmö 20 april. Såvida Uppsalalarenan då är godkänd.

Sirius premiär mot Kalmar för två säsonger sedan fick flyttas till just Gavlevallen. Den gången handlade det om att gräsmattan på Studan inte höll måttet.

Från och med denna säsong kommer Sirius att spela på konstgräs.