Mattsson är en av de största profilerna inom den uppländska fotbollen de senaste åren. Hon har varit lagkapten sedan 2014 och gjorde alltså hela tio mål förra säsongen. Nu väljer Mattsson att likt Julia Lyckberg att sluta, i alla fall kommande säsong.

– Jag tar ett litet uppehåll tänkte jag, det är ett beslut som vuxit fram de senaste åren. Fotbollen tar väldigt mycket tid även om det är väldigt roligt också, man måste kompromissa med andra saker och just nu känner jag att jag inte vill binda upp mig på den tid som elitfotboll tar, säger Mattsson.

Hur känns det?

– Det är lite vemodigt, men jag ser det som ett uppehåll och har inte bestämt mig än om jag har gjort mitt sista år eller inte.

Tror du att du kommer att komma tillbaka?

– Jag känner mig inte klar med fotbollen, men just nu är jag klar med resorna och den tiden det tar. Jag vet faktiskt inte än och det är därför jag tar det här uppehållet. Jag måste känna hur det är att göra något annat så det får bli en cliffhanger, säger Mattsson.

Samtidigt står det klart att inte heller Amanda Östervall kommer att spela i Uppsala nästa säsong då hon också avbryter sin fotbollssatsning.

– Det betyder att vi måste skaffa oss en central mittfältare till. Jag har en liten plan där och troligtvis ersätter vi de två med en spelare. Vi behöver få in lite fysik där både i styrka och snabbhet, säger tränaren Jonas Valfridsson.

Under helgen blev det också klart att förre Strömsbergstränaren Tobias Birgersson blir ny assisterande tränare i klubben till Valfridsson.