Hannes Öhman har varit med om samtliga Storvretas SM-guld. De tre första som spelare och de två senaste, 2016 och 2018, som ledare. Han har varit assisterande tränare åt Stefan Forsman. Men trots att Storvreta inte gjort klart med någon assisterande tränare till nye huvudtränaren Andreas Harnesk till kommande säsong står det klart att Öhman har gjort sitt. Efter att ha kommit ned från scenen på Vaksala torg berättar han att det känns tomt.

– Det är ju slut nu. Vi ska ha en återsamling efter landslagsturneringen och så ska vi ha en avslutningsmiddag, säger han om vad som är kvar för hans del.

Han är kritisk till hur hanteringen av honom och hans position har skötts av Storvreta. Han anser att det inte funnits någon dialog.

– De har hanterat situationen absurt dåligt. Nån form av respekt kan man väl visa, jag har ju ändå varit med nu och tagit två guld på några år, säger han.

Johan Carlström, vice ordförande och som sköter det sportsliga i styrelsen, om Öhmans kritik:

– Det är tråkigt om han är sur, men Hannes ville ha besked ganska tidigt och fick inte då besked om att bli förstetränare. Efter det har vi inte diskuterat, säger han.

Öhman jobbar vidare på klubbens marknadsavdelning och säger sig inte ha några direkta planer på att vara tränare på annat håll.

– Nu tänker jag ägna mer tid åt min familj, säger han.