Dalkurds tuffa ekonomiska läge har knappast varit någon hemlighet efter att storfinansiären Kawa Junad hoppat av i början av sommaren. Ett avhopp som tvingade klubben att sälja flera av sina bästa spelare för att få verksamheten att gå runt.

– De här försäljningarna betyder allt för klubben, det vet alla som förstod vilken situation vi var i för två månader sedan. De här försäljningarna gör att klubben kan andas ut, säger Kizil.

Åtta spelare lämnade Dalkurd under sommarfönstret där spelare som Rewan Amin, Yukiya Sugita och Mohamed Buya Turay sticker ut så klart.

– Det var ett högt tempo och stressigt. Vi var tvungna att ta till vissa åtgärder av ekonomiska anledningar. Det var spelare som ville röra på sig och som hade ett bra marknadsvärde. Samtidigt ville vi fortfarande ha en slagkraftig trupp och försökte värva på de positioner vi behövde, säger Kizil.

Hur var det att tvingas sälja de här spelarna?

– Det är klart att alla var väldigt duktiga fotbollsspelare, men det är den verklighet vi lever i. Det fanns en möjlighet att få in pengar medan de fortfarande hade ett högt värde. Vi fick också in väldigt bra spelare som passar in i profilen vi sökte, vi är nöjda med det vi har fått in. Vi är väldigt nöjda med vårt transferfönster.

Oliver Berg har ryktats vara klar för Sundsvall också?

– Det kan jag inte kommentera.

Dalkurd har värvat sex spelare under fönstret där samtliga skrivit på för resten av säsongen.

– Vi vill också veta hur vi ligger till. Vi vet att vi är i ett utsatt läge och det handlar om att få in kortsiktiga lösningar som kan prestera på en gång och göra så de sista fyra månaderna. Spelarna vet om det och är med på det.

Läget är som bekant tufft för Dalkurd som ligger sist i allsvenskan med blott nio inspelade poäng.

– De andra lagen har dragit ifrån de sista matcherna, men det är ett trepoängssystem så plockar vi två raka så är vi med igen. Varje match blir väldigt viktig när vi ligger där vi ligger, men det är bara att titta på Sirius som gjort det fantastiskt bra och helt plötsligt är på väldigt säker mark. Det kan gå fort, säger Kizil.