Med 16 sekunder kvar att spela och uddamålsunderläge tog Uppsala timeout för att kvittera i sitt sista anfall.

Så blev dock inte fallet utan avslutet satt i ribban och Alfta vann seriefinalen med 29–28.

– Vi äter oss tillbaka och hade matchen varit fem minuter längre så hade vi nog vunnit. Jag är besviken över att vi inte vinner men utifrån hur vi startade är jag nöjd med att vi kommer tillbaka, säger Anders Olsson, tränare i Uppsala.

Artikelbild

Avslutningen på matchen blev högdramatisk efter att Uppsala kommit tillbaka från en mardrömsstart med bara tre gjorde mål på de första 19 minuterna och underläge 11–16 i halvtid.

Direkt efter pausen tappade Uppsala återigen men jobbade sig tillbaka i matchen och kvitterade till 28–28 med drygt två minuter kvar att spela.

– Så dåligt som vi spelar första 20 kan vi inte spela, speciellt inte mot Alfta för då blir vi straffade. Vi gör det vi inte får göra utan bjuder på kontringar som Alfta är bra på. Men vi blir bättre och börjar ta smartare beslut samtidigt som de blir trötta i slutet av halvlekarna, säger Anders Olsson.

Därmed förlorade Uppsala för andra gången den här säsongen mot seriesuveränen Alfta som behåller sin obesegrade svit.

Artikelbild

Tabellettan utökar avståndet till tre poäng (och har en match mindre spelad) mot Uppsala som är kvar på andraplatsen som redan är säkrad och innebär kval till division 1.

– Säsongen har varit ungefär som förväntat och vi har lite oflyt i marginalerna mot Alfta. Både den tidigare och dagens match hade kunnat gå hur som helst. Vi har en stor och bra trupp med flera duktiga spelare och ser fram emot kvalet, säger Anders Olsson.

Artikelbild

Det återstår två omgångar i grundserien för Uppsala som tredje mars ställs mot Spånga på bortaplan och sedan avslutas seriespelet mot HK Ceres Norrtälje.

Därefter väntar kval till division 1 i två steg där man först ställs mot tvåan i division 2 norra.

– Jag tror att vi har en bra möjlighet i kvalet, framför allt i första steget. Sedan får vi se vilka vi möter men förhoppningsvis gör vi Alfta sällskap till division 1, säger Anders Olsson.