Uppsala såg ut att gå mot sin andra raka seger då man ledde med 1–0 mot Assi och kontrollerade spelet.

Men på en av sina få chanser kvitterade bortalaget i slutminuterna då Frida Jacobsons inlägg från höger hittade Moa Öhman i straffområdet och hon nickade in 1–1 som blev slutresultatet.

– Det är riktigt surt att tappa som vi gör och jag tycker att vi förtjänar att vinna. Det är alltid farligt att leda med bara ett mål, då kan ett misstag eller en studs ställa till det och så blev det i dag, säger Märta Säfström.

Artikelbild

Innan den dramatiska avslutningen blev första halvleken mållös och det dröjde till mitten av den andra halvleken innan matchens första mål kom.

I den 68:e minuten gav Beata Olsson – hennes tredje fullträff för säsongen – Uppsala ledningen då hon sköt in 1–0 från nära håll efter bra förarbete och fin framspelning av Cassandra Korhonen.

– Vi skapar flera lägen och har chanser att utöka ledningen men måste förvalta de i mål. Jag tycker att vi kontrollerar spelet och de skapar inte mycket framåt men så får de ett läge och då kommer kvitteringen, säger Märta Säfström.

Efter ledningsmålet såg Uppsala ut att kontrollera spelet och skapade en del lägen för att utöka sin ledning.

Angelina Thoreson hade gott om yta på högerkanten men fick inte bollen och Cassandra Korhonen försökte framåt men det blev inga fler mål framåt för Uppsala.

– Det här är ett långsiktigt projekt och vi är ett ungt lag med många nya spelare och vi kanske saknar lite rutin för sådana här lägen. Jag tycker ändå att inledningen på säsongen varit bra och att vi kan vara nöjda även om det är surt att inte vinna i dag, säger Märta Säfström.

Förra säsongen förlorade Uppsala båda mötena mot Assi med 4–1 och Uppsala såg under söndagen ut att gå mot revansch men fick nöja sig med en poäng.

– Vi är inte tillräckligt bra när vi kommer upp i planen för att skapa riktigt heta lägen och borde kunna utnyttja vårt spelövertag bättre. Första halvlek var vi för långsamma i bolltempo och beslutsfattande men det blev bättre i andra halvlek och då skapar vi lite fler lägen. Assi skapar egentligen ingenting förutom sitt mål och det känns bittert och inte rättvist även om vi inte var tillräckligt bra i vårt offensiva spel, säger Jonas Valfridsson, tränare i Uppsala.

Därmed står klubben på åtta inspelade poäng efter de sex inledande omgångarna av elitettan.

I nästa match ställs klubben mot Asarum på bortaplan.

– Vi utvecklar vårt spel hela tiden och blir bättre på saker och ting. Vår speluppbyggnad sitter bättre och bättre och var spelförande den här matchen men måste kunna utnyttja det. Det är nästa steg i vår utveckling som vi får jobba med, säger Jonas Valfridsson.