I helgen avgjordes Nordiska 19-årskampen i friidrott i Umeå där tre aktiva från Upsala IF tävlade för Sverige.

På pojksidan vanns höjdhoppet av Filip Björklund som var felfri till vinnarhöjden 2,05m innan han la upp ribban på 2,11m. Han var nära att ta även den höjden men rev och det blev dubbelt Sverige på pallen då Simon Wiklund kom tvåa med 2,03m.

Det var en av fyra grensegrar under andra tävlingsdagen och med sin vinst hjälpte Björklund Sveriges killar till att komma tvåa i totalen med 183,5 poäng efter Norge som vann på 198.

Det var andra gången i tävlingens 57-åriga historia som Norge vann och de gjorde det efter att Sverige tagit in fem poäng under söndagen. Andra tävlande var Danmark/Island och Finland.

På tjejsidan tävlade Hanna Axelsson på hundra meter och hon slutade på åttonde plats med tiden 12,38s. Vanessa Kamga – som kom till mästerskapet med två svenska juniorrekord i diskus på drygt en vecka – dubblerade i diskus och kula. I den förstnämnda grenen kom hon fyra med 42,86m som hon kastade i den sista omgången efter fem ej godkända försök.

De var med och tog Sverige till en tredje plats på 164,5 poäng. Vann gjorde Finland med 201 poäng före Norge på 176 poäng.