Efter att Uppsala HK komfortabelt vunnit kvalmatch ett mot Boden U (39–25) kom det oväntade beskedet att återstoden av kvalet ställs in. Serievinnarna i division II norra, Härnösand, valde nämligen att tacka nej till sin division I-plats.

– Ingen av oss hade förväntat sig detta, vi i laget var inställda på att spela och fullfölja kvalspelet. Det är blandade känslor även om jag precis som alla andra tjejer i laget är jätteglad över avancemanget, säger Lisa Meyer, som gärna hade sett en kvalretur på bortaplan i Boden istället för tidigarelagd sommarledighet.

– Jag är övertygad om att vi hade besegrat Boden, men det känns tråkigt att vi inte får chansen att visa publiken vad vi går för och att det bara blev en kvalmatch. Det hade varit roligare att lösa uppflyttning på enbart sportsliga grunder.

Efter två säsonger i division II är Uppsalaklubben åter tillbaka i landets tredje högsta serie. Senast det begav sig (säsongen 2016/17) lyckades laget samla ihop ynka 3 segrar på 22 matcher. Lisa Meyer var med redan då och är övertygad om att laget är redo att ta plats i divison I på ett bättre sätt.

– Vi är mycket bättre rustade den här gången, laget är mer moget och redo att satsa hårdare än vad vi tidigare har kunnat göra. Senast vi var uppe hade vi en allt för tunn spelartrupp och ett par av våra nyckelspelare lämnade oss under säsongen för plugg och jobb. Det kommer inte att ske i samma utsträckning den här gången, säger Lisa Meyer.

För 22-åringen själv, som pangade in hela elva mål i kvalmatch ett, är det dock osäkert om det blir fortsatt spel i Uppsala HK till hösten.

– Jag ska börja plugga i höst och har ännu inte bestämt mig för vilken stad jag vill studera i. Men jag trivs jättebra i klubben och utesluter verkligen inte fortsatt spel i Uppsala även nästa säsong.

Lagets ena tränare Tom Öster är precis som Lisa Meyer helt övertygad om att laget är mer redo för spel i division l den här gången. Trots oklarheter i truppbygget.

– I nuläget är det oklart vilka spelare vi får behålla till nästa säsong. Vi som klubb kan inte stå i vägen om våra spelare vill testa lyckan på annat håll. Klubben har gott om lovande juniorer som är redo att ta en plats i division l-truppen till kommande säsong.