Solen sken värmande över fansen som samlats för att hylla sina favoriter ytterligare en gång efter SM-guldet. Så att Storvretaspelarna, en del av dem, dök upp iklädda shorts och solglasögon kanske inte var så konstigt. Men mer anmärkningsvärt var att en klev upp på scenen med mask på huvudet, en apmask. Det visade sig var poängkungen Albin Sjögren.

– Jag vet inte vems det är. Jag hittade den bara i bussen och satte på mig den. Jag tror att det kan vara Jimmies (Pettersson), säger Sjögren.

Men Pettersson vill inte kännas vid den.

Artikelbild

– Jag tror att det är Victors (Andersson) och jag såg att (Alexander) Rudd sprang omkring med den på hotellet i morse, säger han.

Guldtränaren Stefan Forsman meddelade från scenen att det här var den bästa finalen Storvreta spelat och Tobias Gustafsson, som tog sitt första guld, att han fått mersmak på att vinna och det här vara bara början. Mungiporna var rejält uppåt på samtliga trots att en del hade begränsat med sömn bakom sig.

– Jag och "Henke" (Stenberg) gick och lade oss hyfsat tidigt ändå, runt tre. Jacob Glas är nog den som njutit mest av det här, han har inte sovit mycket, berättade Pettersson.

Den uppgiften bekräftades av backen som säger att han och några lagkompisar inte kändes sig färdiga med firandet när den officiella efterfesten vid Globen stängde utan drog ned på stan. Det fanns ju ställen som var öppna till fem ...

Artikelbild

– Sen när solen gick upp var det bara att gå ut och sätta sig och sola, säger Glas.

Att det skulle fortsätta firas även under söndagen var de flesta på det klara med. Kanske även resten av veckan...